avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent

Sunt membru recent al site-ului si am o intrebare deosebit de urgenta. Am dobandit dreptul de proprietate asupra unui imobil, teren intravilan, pe care este construita casa in care locuiesc. Doresc sa realizez un contract de vanzare-cumparare,ce costa aproximativ 10.000 RON insa se pare ca terenul e grevat de o sarcina. Am inaintat demersurile necesare pentru a afla despre ce sarcina e vorba, insa stiti cum e cu birocratia in Romania… Dupa ce am fost plimbata de la un birou la altul, de la un etaj la altul o jumatate de zi, mi s-a spus ca de fapt persoana care ar fi putut sa ma ajute nu era la servici, ci era plecata « dupa niste acte » si ca oricum nu as fi putut rezolva nimic pentru ca trebuie mai intai sa depun o cerere pentru a mi se aproba ulterior verificarea dosarului.

Intrebarea mea este de ce fel de sarcina ar putea fi vorba, in conditiile in care nu am facut niciodata un imprumut, o ipoteca sau nu am avut vreodata o datorie neplatita, de orice fel, nici macar la utilitati ? As vrea sa stiu de asemenea cum pot face pntru ca suma de bani platita de cumparator pentru contract sa fie mai mica ? Din cate stiu si corectati-ma daca gresesc, daca esti proprietar al imobilului vreme de 3 ani si apoi doresti sa il instrainezi, cumparatorul e scutit de impozititul perceput de stat, in valoare de aproape 50% din valoare mai sus mentionata. Vreau sa stiu cum pot ocoli aceasta suma intr-o maniera legala, in conditiile in care, dupa cum probabil v-ati dat seama, cumparatorul este o persoana apropiata.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:54, 11 Martie 2009
Solicitati un extras cf de informare si veti vedea ce sarcini greveaza imobilul la care va referiti
Cu privire la o eventuala "sarcina" cu care ar fi grevat imobilul dv., raspunsul il veti gasi la Biroul de cf unde veti depune o cerere pentru eliberarea unui extras cf de informare pentru imobilul in speta, in care veti da datele de identificare ale acestuia: nr. de cf in care este intabulat, nr. top, adresa, localitatea. Daca aveti un extras cf mai vechi, veti lua datele din acela sau din actul de vanzare-cumparare prin care ati achizitionat imobilul acum 3 ani.
Cu privire la "ocolirea" taxelor impuse de stat cu titlu de impozit pe venit din vanzarea imobilului inainte de expirarea termenului de 3 ani, nu vad nicio cale in afara celei de a astepta implinirea termenului...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Ce impact are o sarcina aparuta pe un extras de carte funciara in obtinerea unui credit? B_Adina B_Adina Buna seara, As dori sa stiu ce impact are asupra obtinerii unui credit, o sarcina pe extrasul de CF. Tocmai am aflat ca exista o intretinere restanta pe ... (vezi toată discuția)
Cum e posibil sa se vanda apartamente ipotecate? roxette03 roxette03 Am citit recent in presa ca in Cluj un dezvoltator imobiliar a vandut apartamente care erau ipotecate cu contracte de vanzare-cumparare. Cum este posibil ... (vezi toată discuția)