avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ce impact are o sarcina aparuta pe un extras de carte ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ce impact are o sarcina aparuta pe un extras de carte funciara in obtinerea unui credit?

Buna seara,

As dori sa stiu ce impact are asupra obtinerii unui credit, o sarcina pe extrasul de CF.
Tocmai am aflat ca exista o intretinere restanta pe apart pe care vreau sa il achiziotionez - desi la primul extras pe care l-am facut nu aparea nimic.

Multumesc,
Adina
Cel mai recent răspuns: B_Adina , utilizator 00:29, 22 Octombrie 2009
1-Normal orice fel de sarcina ridica suspiciuni,mai ales in situatia obtinerii unui credit.
2-Desfasurati demersuri pentru lamurirea situatiei,eventual plata restanta si comunicarea la cadastru
B_Adina a scris:
As dori sa stiu ce impact are asupra obtinerii unui credit, o sarcina pe extrasul de CF. Tocmai am aflat ca exista o intretinere restanta pe apart pe care vreau sa il achiziotionez - desi la primul extras pe care l-am facut nu aparea nimic.

Bun seara,
O sarcina ce greveaza un bun imobil diminueaza valoarea acelui bun.
Deci cel ce eventual il va lua in gaj (ipoteca imobiliara) va acorda un credit mai mic si, fiind si mai reticient, va practica si o dobanda mai mare.
Toate astea, daca mai este interesat sa primeasca gajul si sa acorde creditul.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Va multumesc mult pt raspuns.
Sunt destul de speriata si nedumerita pentru ca aceasta informatie nu a aparut in primul extras pe care l-am cerut; iar acum se pare ca exista o restanta din partea fostului proprietar care a vandut apartamentul proprietarului actual.....
In plus, in contractul de vanzare cumparare intre fostul proprietar si actualul proprietar este clar specificat ca toate impozitele si taxele aferente sunt achitate la zi de vanzator - cf certificat rol fiscal nr........; in aceeasi masura se atesta ca datoriile la Asoc de prorietatari sunt achitate cf chitanta nr.......
Si in continuare, cf extrasului de CF de la momentul in care s-a facut tranzactia, reiese ca acest apartament nu este grevat de sarcini.........

Luand toate acestea in considerare, inca sper ca este vorba despre o greseala.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament la mansarda conflictmunca conflictmunca Buna ziua, In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantat cu apart. ContSters13909 ContSters13909 Cineva m- a rugat sa-l imprumut o suma de bani si a spus ca garanteaza cu apart. Ce trebuie sa urmaresc eu ca sa fiu sigur ca nu iau pacaleala.? exista vre-un ... (vezi toată discuția)
Urgent krispui krispui Sunt membru recent al site-ului si am o intrebare deosebit de urgenta. Am dobandit dreptul de proprietate asupra unui imobil, teren intravilan, pe care este ... (vezi toată discuția)