avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut garantat cu apart.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut garantat cu apart.

Cineva m- a rugat sa-l imprumut o suma de bani si a spus ca garanteaza cu apart. Ce trebuie sa urmaresc eu ca sa fiu sigur ca nu iau pacaleala.? exista vre-un site care sa urmaresc daca a fost grevat de vre-o ipoteca ?, etc. Pot trece in contractul notarial ca daca nu respecta intelegerea de returnarea imprumutului apart. trece in propr. mea fara alt act.?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alimor , utilizator 16:23, 15 Martie 2006
In actul incheiat la notar se v-a institui ipoteca asupra imobilului cu care a garantat imprumutul.
Tot in acel act, debitorul v-a declara pe proprie raspundere si sub sanctiunea legii pentru declaratii neadevarate ca imobilul nu este grevat de sarcini, ipotecat sau sechestrat, nu a fost instrainat unor persoane fizice sau juridice, nu face obiectul vreunui litigiu aflat pe rolul instantelor Judecatoresti de orice grad, iar impozitele si taxele catre stat sunt achitate la zi.
La finalul contractului incheiat la notar se v-a stipula ca:
- daca nu se v-a plati suma imprumutata la termenul stipulat in Contract, intregul imprumut devine indata exigibil, acest contract de imprumut constituind titlu executoriu, putand fi pus in executare, fara somatie, punere in intarziere sau judecata.
Dar oricum daca mergi la notar, acesta stie ce trebuie sa scrie intr-un asemenea Contract.
daca apartamentul este deja ipotecat acest lucru apare in extrasul CF in partea a III-a, "Inscrieri privitoare la sarcini"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut garantat cu un apart. ContSters13909 ContSters13909 Cineva m- a rugat sa-l imprumut o suma de bani si a spus ca garanteaza cu apart. Ce trebuie sa urmaresc eu ca sa fiu sigur ca nu iau pacaleala.? exista vre-un ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii jinga_adrian jinga_adrian buna ziua. am imprumutat pe cineva cu o suma de bani printr-un act notarial cu garantie reala mobiliara. garantia era reprezentata de 2 chioscuri ce sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut cu ipoteca pe bun viitor Zalmodegikos Zalmodegikos Buna ziua! As dori sa imprumut unei rude o suma de bani pentru achizitia unui imobil. Pentru siguranta mea financiara as dori sa inchei un [b]contract de ... (vezi toată discuția)