avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de imprumut cu ipoteca pe bun viitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de imprumut cu ipoteca pe bun viitor

Buna ziua! As dori sa imprumut unei rude o suma de bani pentru achizitia unui imobil. Pentru siguranta mea financiara as dori sa inchei un contract de imprumut cu ipoteca.
Ceea ce nu inteleg este: Cum va fi identificat in contractul de imprumut imobilul grevat de ipoteca daca acest imobil inca nu este cumparat?
Varianta nr. 2 ar presupune sa inchei contractul de imprumut cu ipoteca la notar ulterior achizitionarii imobilului de catre ruda mea, dar cum voi justifica eu notarului ca am imprumutat bani, deoarece acesti bani deja vor fi la vanzatorul imobilului. Pot incheia contractul de imprumut cu ipoteca la notar fara sa am banii la mine, fara sa-i numar, doar pe baza acordului de vointa dintre mine si imprumutat? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Zalmodegikos , utilizator 11:45, 27 Februarie 2015
Sau de pilda pot incheia contractul de imprumut inaintea achizitionarii imobilului, iar ulterior achizitionarii sa inchei un act aditional la contractul de imprumut care sa statueze ipoteca asupra imobilului?
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!
1.Se poate incheia un contr de V-C a unui imobil in care sa existe 3 parti: vanzator, cumparator si imprumutator(in favoarea caruia sa fie instituita ipoteca legala de la 2386(3)NCC)?
2.Cumparatorul poate mandata pe cineva in relatia cu imprumutatorul si vanzatorul(inca neidentificat) pentru achizitia imobilului(inca neindentificat la incheierea procurii)?
3.Cumparatorul poate incheia cu cineva un mandat transmisibil prin care mandatarul sa faca acte de administrare si conservare asupara unui imobil, desi acest imobil inca nu este identificat si achizitionat?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pot fi notate in cf contractele de imprumut intre ... stroia_dumitru stroia_dumitru Buna ziua, Pot fi notate in CF contractele de imprumut intre persoane fizice ? Precizez ca in contract nu se va mentiona nimic de vreun grad de ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar radutacostel radutacostel buna ziua! se poate face un imprumut bancar pentru un apartament in care am platit prin vanzare cumparare la notar suma de 13500 de euro urmand pana la ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a ipoteca Irina S. Irina S. Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ? Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta ... (vezi toată discuția)