avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscrierea intentiei de a ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscrierea intentiei de a ipoteca

Inscrierea intentiei de a ipoteca blocheaza CF ?
Daca sunt in negocieri cu un imprumutat (eu sunt cu imprumutatorul), pot prin Notar sa inscriu aceasta intentie de a ipoteca in CF ptr.a ma asigura ca in timpul asta nu negociaza cu inca 5..si sa ma trezesc ca dupa ce inchei contractul..mai apare cineva inaintea mea cu jumatate de ora in CF?

Ma protejeaza (pe mine, imprumutatorul) aceasta inscriere a intentiei de a ipoteca de alti creditori ?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 21:11, 30 Aprilie 2010
Nu cred ca se poate acest lucru. Se poate inscrie un precontract dar de vanzare cumparare, nu un precontract de imprumut.
Inseamna ca art.41 din Legea 7/96, minte!

Daca cineva stie , rog frumos sa ma lumineze!
Multumesc.
Pentru a inscrie un privilegiu in cartea funciara acesta trebuie sa existe. Deci trebuie sa faceti un antecontract de vanzare cumparare cu conditiile in care cumparati respectiv prin imprumut. Dupa ce faceti acest antecontract la notar, notarul se ocupa de inscrierea lui in CF al imobilului ce urmeaza a fi vandut si se va inlocui privilegiul cu ipoteca in momentul in care veti achizitiona si il veti inscrie pe numele dvs in cf.
Cred ca trebuie sa va informati mai bine deoarece bancile dau imprumut doar cand aveti antecontractul deoarece asa au o garantie, altfel ei va dau banii si dvs nu mai cumparati casa... Succes
Chiar nu intelege nimeni ca eu intreb de o IPOTECA ?
Probabil ca suntem toti imbecili sau nu ati explicat dvs pe intelesul nostru. Noi v-am raspuns la intrebarea dvs, daca doriti altceva intrebati si poate va vom raspunde

Alte discuții în legătură

Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)
Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara intabulare incepand cu 1 oct 2011? CipiM CipiM Am de facut un antecontract pentru cumparerea uni apartament dar vanzatorului nu i-au iesit inca actele de cadastru si intabulare. Am fost la un notar sa ... (vezi toată discuția)