avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Pot fi notate in CF contractele de imprumut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Pot fi notate in CF contractele de imprumut intre ...

Buna ziua,
Pot fi notate in CF contractele de imprumut intre persoane fizice ? Precizez ca in contract nu se va mentiona nimic de vreun grad de ipoteca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rinthbt , utilizator 22:44, 8 Septembrie 2021
Numai in anumite conditii - spre exemplu daca imprumutul se realizeaza in scopul dobandirii unui imobil (fapt prevazut in contract), in scopul notarii unei ipoteci legale infavoarea imprumutatului, in temeiul art 2386 al 3 Cod Civil
Art. 2386
Creanţele care beneficiază de ipotecă legală
În afara altor cazuri prevăzute de lege, beneficiază de ipotecă legală:
[...]
3. cel care a împrumutat o sumă de bani pentru dobândirea unui imobil, asupra imobilului astfel dobândit, pentru restituirea împrumutului;
[...]
După informațiile expuse constat că este vorba despre un contract de împrumut cu garanție imobiliară, act care dacă doriți să fie înscris la cartea funciară trebuie încheiat în formă autentică. Notarul vă va putea furniza informațiile necesare după consultarea extrasului de carte funciară al imobilului.
Pentru contractul de de comodat nu e nevoie de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar radutacostel radutacostel buna ziua! se poate face un imprumut bancar pentru un apartament in care am platit prin vanzare cumparare la notar suma de 13500 de euro urmand pana la ... (vezi toată discuția)
Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)
Promitentii cumparatori vor putea solicita inscrierea ipotecii legale...? ovidiu_stan ovidiu_stan Am semnat azi precontractul pentru cumpararea unui apartament, si nu stiu exact ce inseamna: \\"Promitentii cumparatori vor putea solicita inscrierea ... (vezi toată discuția)