Buna ziua,
In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . Constructorul a vandut apartamentele construite la mansarda (5 la numar ) mai multor familii (20 la numar ) cu acelasi tip de contract , apoi s-a facut disparut . Eu am castigat printr-o hotarare definitifa si irevocabila dreptul de proprietate asupra imobilului si totodata dreptul de a ma intabula ( este specificat expres in hotarare ) . Pe hotarare la final este si acea stampila cu " Ordonam organelor de stat...etc " . Terasamentul pe care sunt construite 5 apartamente cu tot cu al meu are specificat in CF "interzicere pentru instrainare si grevare" , pentru suma de 30.000 Euro , in favoarea unei firme , cu ale carei materiale a construit constructorul aprtamentele de la mansarda . Cand am fost in audienta la domnul registrator sef de la Oficiul de Cadastru , mi-a spus ca ma pot intabula doar daca despagubesc firma respectiva care are gaj pus si daca ei imi dau un "accept la notar " . Am alta solutie la problema , care nu implica sa platesc acea despagubire , care chiar nu vad de ce ma implica oe mine ? Hotararea mea cu acea stampila la sfarsit chiar nu are nici o valoare ?
Va multumesc
Incercati sa luati legatura cu firma respectiva si sa le obtineti acordul pentru intabulare , insa grevarea pentru cei 30.000 de euro va exista in continuare inscrisa la CF.
Va multumesc pentru raspunsuri
Actualul Cf, care are grevarea de 30000 eur este al terasamentului pe care sunt construite cele 5 apartamente. Dupa intabulare euu nu voi avea alt Cf individual si in acela va fii trecuta intreaga suma? Eu il voi putea vinde?