Buna ziua,
In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc .
Constructorul a vandut apartamentele construite la mansarda (5 la numar ) mai multor familii (20 la numar ) cu acelasi tip de contract , apoi s-a facut disparut . Eu am castigat printr-o hotarare definitifa si irevocabila dreptul de proprietate asupra imobilului si totodata dreptul de a ma intabula ( este specificat expres in hotarare ) . Pe hotarare la final este si acea stampila cu " Ordonam organelor de stat...etc " .
Terasamentul pe care sunt construite 5 apartamente cu tot cu al meu are specificat in CF "interzicere pentru instrainare si grevare" , pentru suma de 30.000 Euro , in favoarea unei firme , cu ale carei materiale a construit constructorul aprtamentele de la mansarda .
Cand am fost in audienta la domnul registrator sef de la Oficiul de Cadastru , mi-a spus ca ma pot intabula doar daca despagubesc firma respectiva care are gaj pus si daca ei imi dau un "accept la notar " . Am alta solutie la problema , care nu implica sa platesc acea despagubire , care chiar nu vad de ce ma implica pe mine ? Hotararea mea cu acea stampila la sfarsit chiar nu are nici o valoare ?
Ma ajuta cu ceva Noul Cod Civil ( art.2384) ? Sau se refera strict la vanzare ?
As putea sa ma folosesc cumva de " Art. 885 Dobândirea şi stingerea drepturilor reale asupra imobilelor Înscrierea drepturilor tabulare Noul cod civil 2011 Legea 287 2009 " sau art. 1791-1797 din noul cod civil ??? Mentionez ca toate aceste ipoteze sunt urmare a cautarilor pe internet , eu neavand pregatire in domeniu . Mentionez totdata daca nu se subintelege , ca firma care are pusa ipoteca o are pusa pe CF-ul terasamentului , nu pe apartamente, ele ( apartamentele) teoretic neexistand .
A fost si o expertiza tehnica judiciara . S-a scos CF-ul blocului , al terasamentului , aparare CF-ul impreuna cu instrainarea , respectiv ipoteca in
expertiza tehnico-judiciara . Se poate sa-mi dea reprezentatul firmei ce are pusa ipoteca , o declaratie notariala , prin care isi da acceptul ca EU , strict EU , fara vecini , sa ma intabulez si poate sa specifice in acea declaratie ca renunta la ipoteca pentru apartamentul MEU rezultat din dezmembrare si reapartamentare ? Vecinii nu sunt prea interesati , iar eu vreau sa intru in legalitate . Se poate in acest fel ? Va multumesc !