avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabularea aprtamentului la mansarda cu ipoteca de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabularea aprtamentului la mansarda cu ipoteca de rang I si interzicere pentru instrainare si grevare

Buna ziua,
In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . Constructorul a vandut apartamentele construite la mansarda (5 la numar ) mai multor familii (20 la numar ) cu acelasi tip de contract , apoi s-a facut disparut . Eu am castigat printr-o hotarare definitifa si irevocabila dreptul de proprietate asupra imobilului si totodata dreptul de a ma intabula ( este specificat expres in hotarare ) . Pe hotarare la final este si acea stampila cu " Ordonam organelor de stat...etc " . Terasamentul pe care sunt construite 5 apartamente cu tot cu al meu are specificat in CF "interzicere pentru instrainare si grevare" , pentru suma de 30.000 Euro , in favoarea unei firme , cu ale carei materiale a construit constructorul aprtamentele de la mansarda . Cand am fost in audienta la domnul registrator sef de la Oficiul de Cadastru , mi-a spus ca ma pot intabula doar daca despagubesc firma respectiva care are gaj pus si daca ei imi dau un "accept la notar " . Am alta solutie la problema , care nu implica sa platesc acea despagubire , care chiar nu vad de ce ma implica pe mine ? Hotararea mea cu acea stampila la sfarsit chiar nu are nici o valoare ?

Ma ajuta cu ceva Noul Cod Civil ( art.2384) ? Sau se refera strict la vanzare ?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:04, 2 Februarie 2013
As putea sa ma folosesc cumva de " Art. 885 Dobândirea şi stingerea drepturilor reale asupra imobilelor Înscrierea drepturilor tabulare Noul cod civil 2011 Legea 287 2009 " sau art. 1791-1797 din noul cod civil ??? Mentionez ca toate aceste ipoteze sunt urmare a cautarilor pe internet , eu neavand pregatire in domeniu . Mentionez totdata daca nu se subintelege , ca firma care are pusa ipoteca o are pusa pe CF-ul terasamentului , apartamentele teoretic neexistand .
v-ati judecat fara un extras de carte ...si prin urmare dr societatii va era opozabil
mai mult cred ca ati preluat imobilul cu datorie si prin urmare societatea v-ar putea urmari daca eu i-as apara:D
zic
Nu stiu la ce va referiti . Am avut o doamna avocata care s-a ocupat de caz . A fost si o expertiza tehnica judiciara . S-a scos CF-ul blocului , al terasamentului , aparare CF-ul impreuna cu instrainarea , respectiv ipoteca in expertiza tehnico-judiciara
O alta parere ?
Sarcina va apare pe fiecare unitate individuala ca urmare a dezmembrarii sau apartamentarii pt acea suma adica acea ipoteca pe care o are acea societate, fiind o ipoteca legala. Aveti nevoie de acordul acelei societati pt intabulare.

Alte discuții în legătură

Intabularea unui apartament la mansarda intabulare intabulare Buna ziua, In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate apartament cu terenul de sub el ipotecat intabulare intabulare Buna ziua, In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . ... (vezi toată discuția)
Cum intabulezi o mansarda? Dancu_Gabriela Dancu_Gabriela Buna seara, as dori daca se poate sa imi spuna cineva ce se poate face in cazul in care partea de jos a mansardei este intabulata dar partea de sus nu, astfel ... (vezi toată discuția)