avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabularea unui apartament la mansarda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabularea unui apartament la mansarda

Buna ziua,
In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc .
Constructorul a vandut apartamentele construite la mansarda (5 la numar ) mai multor familii (20 la numar ) cu acelasi tip de contract , apoi s-a facut disparut . Eu am castigat printr-o hotarare definitifa si irevocabila dreptul de proprietate asupra imobilului si totodata dreptul de a ma intabula ( este specificat expres in hotarare ) . Pe hotarare la final este si acea stampila cu " Ordonam organelor de stat...etc " .
Terasamentul pe care sunt construite 5 apartamente cu tot cu al meu are specificat in CF "interzicere pentru instrainare si grevare" , pentru suma de 30.000 Euro , in favoarea unei firme , cu ale carei materiale a construit constructorul aprtamentele de la mansarda .
Cand am fost in audienta la domnul registrator sef de la Oficiul de Cadastru , mi-a spus ca ma pot intabula doar daca despagubesc firma respectiva care are gaj pus si daca ei imi dau un "accept la notar " . Am alta solutie la problema , care nu implica sa platesc acea despagubire , care chiar nu vad de ce ma implica pe mine ? Hotararea mea cu acea stampila la sfarsit chiar nu are nici o valoare ?
Ma ajuta cu ceva Noul Cod Civil ( art.2384) ? Sau se refera strict la vanzare ?
As putea sa ma folosesc cumva de " Art. 885 Dobândirea şi stingerea drepturilor reale asupra imobilelor Înscrierea drepturilor tabulare Noul cod civil 2011 Legea 287 2009 " sau art. 1791-1797 din noul cod civil ??? Mentionez ca toate aceste ipoteze sunt urmare a cautarilor pe internet , eu neavand pregatire in domeniu . Mentionez totdata daca nu se subintelege , ca firma care are pusa ipoteca o are pusa pe CF-ul terasamentului , nu pe apartamente, ele ( apartamentele) teoretic neexistand .
A fost si o expertiza tehnica judiciara . S-a scos CF-ul blocului , al terasamentului , aparare CF-ul impreuna cu instrainarea , respectiv ipoteca in
expertiza tehnico-judiciara . Se poate sa-mi dea reprezentatul firmei ce are pusa ipoteca , o declaratie notariala , prin care isi da acceptul ca EU , strict EU , fara vecini , sa ma intabulez si poate sa specifice in acea declaratie ca renunta la ipoteca pentru apartamentul MEU rezultat din dezmembrare si reapartamentare ? Vecinii nu sunt prea interesati , iar eu vreau sa intru in legalitate . Se poate in acest fel ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 16:59, 31 Martie 2013
Ipoteca este notata la OCPI asupra intregului teren pe care este ridicat imobilul,teren care constituie cota indiviza a tuturor proprietarilor
Radierea ipotecii se poate realiza in temeiul disp art 33 al 2 din L nr 7/1996 republicata
3-Modificarea in cartea funciara se intelege orice schimbare privitoare la aspectele tehnice ale imobilului,schimbare care nu afecteaza esenta dreptului care poarta asupra acelui imobil
Modificarea nu se poate face decat la cererea titularului dreptului de proprietate
4-Rectificarea inscrierilor in cartea funciara se poate face fie pe cale amiabila,prin declaratie autentica,fie in caz de litigiu,prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
Concluzia ar fii ca
reprezentatul firmei ce are pusa ipoteca ,NU POATE SA-MI DEA o declaratie notariala , prin care isi da acceptul ca EU , strict EU , fara vecini , sa ma intabulez si poate sa specifice in acea declaratie ca renunta la ipoteca pentru apartamentul MEU rezultat din dezmembrare si reapartamentare ?
Pasii de urmat ar fii .... ?
Pasii ar fi initial solutionarea problemelor intre constructor si proprietarul materialelor de constructii,care a notata ipoteca la OCPI
In temeiul docucumentului care dovedeste achitarea obligatiilor asumate de catre cei 2 ,ipoteca poate fi radiata de la OCPI
Nu, nu se poate sa va dea , ipoteca se extinde sn asupra constructiilor art 2382 NCC, nu se poate radia numai a dvs! Cred ca ati mai deschis acest subiect acum catva timp.... Pana nu se rezolva radierea ipotecii legale din CF nu puteti face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate apartament cu terenul de sub el ipotecat intabulare intabulare Buna ziua, In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . ... (vezi toată discuția)
Intabularea aprtamentului la mansarda cu ipoteca de rang i si interzicere pentru instrainare si grevare intabulare intabulare Buna ziua, In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament la mansarda conflictmunca conflictmunca Buna ziua, In urma cu 4 ani , am cumoarat in rate ( printr-un contract de antepriza in asteptare ) un apartament cu 1 camera la mansarda unui bloc . ... (vezi toată discuția)