avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate andreiul

Activitate andreiul

va multzumesc pentru raspunsul legat de apartament si art31 c fam

totusi nu sunt lamurit in legatura cu contractul de cesiune a partilor sociale, poate fi contestat, din moment ce am fost actionar unic si administratorul firmei?

sunt din pitesti si am intentat acum 2 luni o actiune de divort, dupa 5 ani de casnicie. neavand unde sa locuiesc acum, doresc sa achizitionez un imobil, inainte sa se pronunte divortul (care sper sa dureze cat mai putin, insa nu sunt prea optimist). avansul apartamentului va proveni dintr-o donatie de la tatal meu, restul prin credit ipotecar.

voi putea achizitiona o locuinta fara semnatura sotiei, pana la pronuntarea divortului? nu ma refer aici la conditiile impuse de banca, ci doar la actele notariale legate de cumpararea imobilului, am vreo piedica in cazul in care sotia nu doreste sa semneze? a doua intrebare, in cazul in care sotia mea deschide proces de partaj, va avea legal drept sa ceara partajarea imobilului, chiar daca acesta este achizitionat dupa despartirea in fapt? legat de avansul provenit din donatii imi este clar ca nu poate avea vreo pretentie. ma gandesc la eventualele rate pe care le voi achita pana cand se va pronunta divortul...

a treia intrebare este legata de partile sociale ale firmei a carui actionar unic am fost, fiind firma infiintata acum 2 ani, in timpul casatoriei. am cesionat toate partile sociale cam cu 1-2 saptamani inainte de depunerea actiunii de divort (atunci a fost inregistrat noul act constitutiv al firmei, fiind consemnata data la avocatul care a 'operat' cesiunea), insa decizia de la registrul comertului a venit dupa depunerea actiunii de divort (actele de cesiune fiind depuse imediat dupa actiune). poate fi in vreun fel atacata in instanta aceasta cesiune?

multzumesc