avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters82635

Activitate ContSters82635

Răspuns la discuția conducere sub influenta alcoolui
rares85 a scris:

Te rog sa ne dai mai multe detalii despre caz,ai avut ceva pedeapsa cu suspendare inainte,sau atecedente penale,din ce cunosc eu esti primul care risca puscaria pentru conducere in stare de ebrietate daca nu ai cazier.Ce alcoolemie ai avut,ai avut accident cu victime sau care este agravarea situatiei de ai primit cu executare?



Precizez ca n-am mai avut antecedente penale iar alcoolemia era de 0,66 in aerul expirat.N-a fost nici un accident ,victime nici atat.Doar am fost oprit pentru ca aveam farurile din spate stinse si au constatat ca eram baut.
Răspuns la discuția conducere sub influenta alcoolui
Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. As dori sa stiu daca se mai poate face ceva pentru suspendarea pedepsei, in cazul in care am primit urmatoarea sentinta: Condamnă inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală prevăzută de art 87 alin 1 din OUG 195/2002 republicată, la pedeapsa de 1(un) an închisoare. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev de art 64 alin 1 lit a teza a IIa şi lit b Cod pen în condiţiile şi pe durata prevăzută de art 74 alin 2 Cod pen. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales în faza de urmărire penală. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de Avocaţi Bacău a onorariului apărător oficiu, în cuantum de 200 lei, pentru avocat I.C, pentru apărare în faza de judecată, etapa judecării cauzei în primă instanţă. În temeiul art 191 alin 1 Cdo pr pen obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, în care se include şi onorariu apărător oficiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Soluţionată şi pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10.03.2009.
Va multumesc.