avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta alcoolui
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta alcoolui

Buna seara!
As avea nevoie de un mic ajutor.am ramas fara permis pentru ca am condus masina dupa ce am consumat alcool, respectiv aproape 2 beri si un deget(20ml) de coniac cu mult suc. pana acum dispun de urmatoarele date : la fiola : 0.49 iar la IML prima proba: 0.9, a 2-a 0.75.Nu am antecedente penale iar cand am fost oprit nu m-am impotrivit de nici un fel, ci doar mi-am recunoscut fapta(oricum nu aveam ce face) si am urmat demersurile necesare. Astea s-au intamplat in decursul a 7 luni, "deosebitul eveniment s-a produs in luna mai 2008.
1. Avand in vedere ca stateam la cca. 3 km de locuinta si am condus cel mult 1 km si eram singur in masina, la ce m-as putea asteapta in condiitile astea?(stiu ca s-a mai discutat)
2. Mi s-a dat o sugestie de a aduce 2-3 caracterizari/recomandari vis-a-vis de mine;Imi poate da cineva detali despre cum ar trebui sa arate, ca nu prea am idee?!
Va multumesc anticipat!
PS va rog sa nu imi aduceti mustrari, ca mi le-am luat eu si inca nu imi pot ierta treaba asta.daca mai e nevoie de alte detalii va rog cereti!
Cel mai recent răspuns: Amaru01 , utilizator 23:15, 3 Mai 2010
Daca este vorba despre o alcoolemie de peste 0,80 in sange , conform Ord.195/2002 ati savarsit infractiunea de conducere in stare de ebrietate .

Daca este vorba despre o alcoolemie cu valoarea mai mica de 0,80 in sange , este angajata raspunderea contraventionala a dvs(este vorba despre savarsirea unei contraventii , nu a unei infractiuni )

Faptul ca dvs ati colaborat cu organele politie judiciare , ca nu v-ati sustras de la efectuarea de acte de cercetare reprezinta o buna conduita a dvs dupa savarsirea infractiunii.

Faptul ca dvs nu ati parcurs o distanta mare poate constitui circumstanta atenuanta .


Caracterizarile trebuie sa fie favorabile dvs , sa faca referire la faptul ca este prima abatere in acest sens , ca ati anterior savarsirii infractiunii ati avut o conduita impecabila in trafic , ca ati respectat regulile de circulatie , ca sunteti o persoana morala , decenta , ca respectati valorile sociale in general....etc ..





mi-a fost intocmit dosar penal pentru alcoolemie peste limita legala si pentru numere expirate,la recalcularea alcoolemiei a iesit sub 0,8,asi vrea sa stiu daca depinde de procuror sau ramane contraventie tin sa precizez ca dosarul este la politie la cercetari penale,iar pentru nr. politia apropus solutionarea cu NUP.in aceste conditii pot sa primesc doar o amenda administrativa.va multumesc
da , cu o alcoolemie sub 0,80 ati savarsit o contraventie.
Se va aplica de catre procuror o amenda administrativa , care nu constituie antecedent penal, deci nu veti avea mentiuni in cazier.
Se va dispune si sanctiunea complementara a suspendarii permisului , probabil pe o durata de 90 de zile.
Succes!
Potrivit noilor modificari al Legea nr.290/2004 privind cazierul judiciar, in cazierul judiciar se ţine evidenţa persoanelor fizice şi a persoanelor juridice condamnate ori împotriva cărora s-au luat alte măsuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului penal, precum şi a celor faţă de care au fost dispuse măsuri procesual penale (OUG nr. 216/2008 pentru modificarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar ).
Stoica Ioana a scris:

Daca este vorba despre o alcoolemie de peste 0,80 in sange , conform Ord.195/2002 ati savarsit infractiunea de conducere in stare de ebrietate .

Faci confuzie intre "stare de ebrietate" si "alcool in sange peste limita legala" =D> .... sunt notiuni distincte, chiar si textul de incriminare le distinge (ma rog le distingea ca nu mai gasesc cuvantul "ebrietate" la ora asta in noua forma a ordonantei... poate-s prea obosit)...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa dupa consum de alcool axelcnva axelcnva Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ? (vezi toată discuția)
Accident sofer baut si victima,ce ne asteapta de la judecator? jianu00000 jianu00000 tatal meu a avut un accident,a avut o alcoolemie de 1,09 in aerul expirat,a mers de bunavoie la analize s-a inteles cu celalalt sofer ca nu va depune plangere ... (vezi toată discuția)