avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda administrativa dupa consum de alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda administrativa dupa consum de alcool

Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:01, 11 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ptr 0.67 g/l nu se ajunge in instanta (limita este de 0,80 g/l alcool pur în sânge ptr dosar penal) , veti primi 90 zile suspendare si amenda dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune

Art.102. - (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (9-20 pct amenda) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. 
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
cyan, moderator
Pai am 1,18 in sange si problema se pune daca pot sa scap doar cu amenda administrativa....prin mila judecatorului ...nu stiu...ceva
fapta dvs. constituie infractiune (art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 ). este 0,67 mg alcool pur in aerul expirat si 1,18 g%0 alcool in sange. De regula pentru astfel de fapte, in functie de circumstantele producerii si cooperarea dvs. cu organele de politie, unitatea de parchet competenta poate stabili doar o amenda administrativa. in situatia aceasta veti merege cu ordonanta la serviciul rutier al judetului unde ati comis fapta pentru a solicita restituirea permisului. suspendarea este de 90 zile (art. 103) cu testarea la reguli de circulatie obligatorie. daca veti ajunge pe instanta, de regula se dispune condamnare cu suspendare. in acest caz vi se va anula permisul de conducere cfm art. 114 din OUG 195/2002.
Si cum decurge un proces in instanta. Pot sa imi spun pledoaria :D sau doar astept sa mi se dea pedeapsa?
Categoric veti fi citat. Iar in urma adminsitrarii probelor, instanta va dispune. In situatia in care veti fi condamnat, dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti veti putea da examen pentru un nou permis. Dar poate aveti noroc, si veti primi doar o amenda administrativa de la parchetul competent.

Alte discuții în legătură

Prins sub influenta bauturilor alcoolice dragusinpaul dragusinpaul Salut , am o problema si nu stiu niciun raspuns am fost prins sub influenta bauturilor alcoolice in aerul expirat am avut 0.47 vreau sa stiu si eu ce se va ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)
Valorile alcoolemiei adrianaispas adrianaispas Intrebare: care sunt valorile alcoolemiei permise si unde pot fi gasite? Singura prevedere pe care am gasit-o este urmatoarea:\" [i]O concentraţie de până ... (vezi toată discuția)