avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda administrativa dupa consum de alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda administrativa dupa consum de alcool

Care sunt sansele sa primesc amenda administrativa in instanta in cazul in care am avut alcoolemie 0,67 in aer si 1,18 in sange ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:01, 11 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
scuze ptr neatentie :(. aer pur cu sange.
bineinteles ca va puteti sustine si singur pledoaria dar ptr un a spera la o amenda ar fi de preferat sa va sustina un avocat avand in vedere ca pedeapsa nu prevede amenda ca si alternativa cum ar fi in cazul altor articole (85/3, 86/2).
avocatii cunosc stratageme din spete asemanatoare care va pot scapa doar cu amenda chiar daca pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea . bineinteles ca se va da cu suspendare (in cazul in care nu s-a produs un accident cu victime omenesti sau vatamare corporala din culpa) dar se va produce anularea permisului ptr o perioada de 1 an.
din acest motiv este de preferat ajutorul unui avocat care sa obtina o amenda iar permisul sa fie suspendat ptr 90 zile.
dvs. ce ati putea sa sustineti in fata instantei cand veti fi intrebat de ce ati condus auto sub influenta bauturilor alcoolice? ca ati consumat alcool de bucurie sau de suparare si era absolut necesar sa ajungeti intr-un anumit loc?
acest forum este facut pentru a cere si primi sfaturi din partea unor persoane mai mult sau mai putin avizate in domeniul respectiv, dar ganditi-va putin. ce sfat poti da unei persoane care a condus constient sub influenta bauturilor alcoolice si solicita o parere cum sa scape de o pedeapsa ptr care legea prevede privarea de libertate ? puteati produce un accident cu urmari nefericite iar pedeapsa in astfel de cazuri nu trebuie sa fie cu suspendare. poate scapati numai cu amenda si suspendarea pe 90 de zile si meditati la ce s-ar fi putut intampla in caz de accident.
daca nu ai antecedente,sigur primesti administrativa 1000 roni si 50 cheltuieli de judecata.am fost si eu in situatia asta,
costin00 amenda administrativa si 3 luni suspendat permisul? stii cumva daca in urma aplicarii unei amenzi administrative,se suspenda neaparat 3 luni permisul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
andreipodac, utilizator
Bună ziua doamna avocat am fost ieri la serviciul rutier pentru niște informații pentru că am fost prins de către autoritățile poliției Române cu o alcoolemie de 0 41 in aer pur expirat acum 3 luni am fost dus la IML prima probă 0 80 fix a doua probă 0 70 fix de atunci misa spus că dosarul meu e la parchet ieri cînd am fost la poliția rutieră și le-am spus dacă pe acele rezultate de la IML misa întocmit un dosar verbal de constatare a contravenției și în următoarele cuvinte mia zis că dosarul meu a ajuns de la parchet e la agentul care îmi anchetează cazul moment m-am bucurat pentru că am crezut că într-un fel sau altul cumva sa sfârșit problema dar am uitat sa îi zic cînd e agentul la servici și atunci misa spus stai că-l sun și la întrebat că sunt acolo și dînsul a spus că dosarul meu e la parchet acuma eu nu mai știu pe cine să cred dacă misar întoarce dosarul del parchet la poliție de ce l-ar trimite agentul înapoi va .multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Elvis 2334, daca ati mai face si ceva pauze de respiratie sa puneti si niste virgule pe unde trebuie, poate am intelege si noi cate ceva!
Daca ati avut peste 0,4 mg/l in aerul expirat atunc ia fost intocmit dosar penal si nu proces verbal de contraventie.
Dosarul penal se finalizeaza prin trimiterea lui de catre procuror in instanta de judecata sau printr-o ordonanta in care procurorul a dispus clasarea sau renuntarea la urmarirea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins sub influenta bauturilor alcoolice dragusinpaul dragusinpaul Salut , am o problema si nu stiu niciun raspuns am fost prins sub influenta bauturilor alcoolice in aerul expirat am avut 0.47 vreau sa stiu si eu ce se va ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)
Valorile alcoolemiei adrianaispas adrianaispas Intrebare: care sunt valorile alcoolemiei permise si unde pot fi gasite? Singura prevedere pe care am gasit-o este urmatoarea:\" [i]O concentraţie de până ... (vezi toată discuția)