avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins sub influenta bauturilor alcoolice

Salut , am o problema si nu stiu niciun raspuns am fost prins sub influenta bauturilor alcoolice in aerul expirat am avut 0.47 vreau sa stiu si eu ce se va intampla sa imi iau avocat cum sa procedez inca nu am primit probele de la IML si am primit doar o dovada fara drept de conducere de la data savarsiri si nu stiu cand sa ma duc sa imi iau permisu se suspenda pe 90 de zile sau mai mult vreau sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri .
de obicei 0.47 inseamna la analiza de sange dublu, deci ~0.94 adica dosar penal.va incepe urmarirea penala impotriva voastra pentru infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice . va sfatuiesc sa va angajati avocat:)
pentru o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat se preleveaza in mod obligatoriu probe de sange.
daca îmbibaţia alcoolică este peste 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani, ceea ce inseamna dosar penal, de regula se da o pedeapsa cu suspendare (dar nu in mod obligatoriu, nu se precizeaza ca optiune amenda) iar consecinta este anularea permisului de conducere cu drept de obtinere a unui nou permis de conducere dupa un an de la ramanerea definitiva a hot. judecatoresti.
calculul retroactiv al alcoolemiei poate sa scada sau sa creasca functie de mai multi factori, greutate, mancare, timpul scurs de la prelevare, etc., un avocat cunoaste mai bine modul de recalculare.

permisul de conducere se suspenda ptr 90 zile numai in cazul in care concentratia este pana in 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

infractiune
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
contraventie
Art.102. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;
Este posibil ca sa iasa alcoolemia sub limita de 0,80 plus ca din cate am auzit multe dosare stau si anii in faza de cercetare deoarece politia nu are baniisa plateasa expertiza medico-legala ,
In legatura cu cea zis antevorbitorul meu da probabil era mai bine sa aveti un avot caci deh un avbocat si-n romania si in alte tari stie anumite subterfugii legale pentru a scapa de anumite probleme dar deh nu toata lumea isi poate permite acest lux mai ales in o tara ca romania si in plus de asta trebuie sa nimeresti peste unul capabil ca din pacate stii din proprie experienta cas anumiti avocati de sa zicem au mari deficiente profesionale.
Nu in ultimul rand ce ati patit dvs este si vina noastra a tuturor pentru ca desi stim cu toti ca cele mai grave probleme pe sosele sunt faptul ca acestea sun din punct de vedere tehnic praf (gropi cu tona capaci canalizare lipsa supraglomeratie din cauza nemodernizarii etc ) majoritatea dau vina pe conducatorii auto pentru aceste accidente si ca atare am ajusn sa avem cea mai severa legstlatie rutiera din intraga UE de exemplu in Cipru si Anglia limita de consum legal de alcool este de 0,80 in alte tari mai scazut dar ROMANIA ESTE SINGURA TARA EUROPEANA IN CARE CONSUMUL DE ALCOOL IN CANTITATE SI RIDICOL DE MICA ESTE SANCTIONAT .
mi pare rau pt probleme dvs si va urez mult succes
Nu cred ca va iesi alcolemia sub limita legala.
Va iesi o alcolemie mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)
Noul cod rutier Ilieoelena Ilieoelena Este adevarat ca in noul cod rutier nu este infractiune alcoolemia sub 0,15mg\\l alcool pur in aerul expirat . Daca da as vrea sa stiu articolul , nr HG si ... (vezi toată discuția)