avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate alexutzuboo

Activitate alexutzuboo

Alte pareri mai exista?
Va multumesc. Sincer nu m-am gandit asa departe, la instante judecatoresti, plimbari prin tribunale..
Sper sa se rezolve totul cum trebuie, fara alte interventii.
Ideea este ca eram singur pe post in acea perioada si nu prea avea cine sa ma inclocuiasca. Pozitia mea in cadrul companiei era/este una cheie. Daca lipsesc cateva zile zbarnaie telefonul si sunt asaltat ca si cum as fi la munca.
Doream doar sa stiu cum este legal.
Partea "proasta" este ca deabia anul trecut am reusit sa am un concediu de 10 zile (dupa aceasta perioada nu vreti sa stiti cat a venit factura de telefon datorita roaming-ului...). In fine... Deci nu este nicaieri stipulat modul in care s-ar aloca banii pentru zilele de concediu.
Va multumesc pentru raspunsuri si eventual daca mai aveti alte pareri sunt binevenite.
Mai explicit? La ce va referiti cand spuneti ca practica nu este unitara? Faptul ca am carte de munca nu il obliga la respectarea legii?
Eu mizez totusi ca vor respecta faptul ca am stat 5 ani in acelasi loc si le-am adus oarece venituri.
Vreau doar sa stiu un raspuns sigur cu privire la acest aspect (plata zilelor libere) pentru a sti la ce sa ma astept.
Buna ziua,

O sa incep cu o scurta povestioara.
Lucrez intr-o companie din 2004. Pe atunci eram micut si prostut si nu prea mi-am luat concediu.
Am ajuns totusi la momentul in care m-am gandit ca am nevoie de o schimbare si mi-am dat demisia.
Conform situatiei de la resurse umane la capitolul "zile de concediu neefectuate" in dreptul meu apar 70 zile!!! (pentru anii 2004-2005-2006-2007-2008, fara 2009-deocamdata).
In acei ani am avut salarii diferite. Au fost 2 renegocieri salariale, deci am avut un salariu in 2004, apoi s-a modificat in 2006 si iar in 2007.
De curand mi s-a modificat iar salariu.
Stiu ca zilele de concediu neefectuat trebuiesc platite in momentul desfacerii contractului de munca.
Intrebarea mea suna in modul urmator:
Acele zile libere care trebuiesc platite in momentul in care plec, la ce salariu vor fi incadrate? Se vor calcula la salariu din perioada respectiva sau se ia in calcul totalul zilelor neefectuate, urmand a fi platite la salariu de acum?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.