avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut Claudiu

Activitate Ionut Claudiu

Răspuns la discuția distanta gard
cora2006 a scris:

Daca atelierul pe care urmeaza sa-l edificati va fi numai pe terenul dv., iar unul din peretii acestuia va fi la limita de proprietate intre cele doua proprietati, dar fara incalcarea limitei de proprietate, nu aveti nevoie de acordul vecinului.
Proiectul insa trebuie respectat in sensul de a nu avea vedere pe proprietatea vecinului, de a nu se scurge apa de pe streasina atelierului pe proprietatea vecinului, asta insemnand ca panta acoperisului atelierului sa se afle inspre terenul dv. etc. ;)

Va multumesc pentru raspuns.
Nici nu se pune problema cu fereastra si si scurgerea apei pe terenul vecinei, asta stiam de la inceput.
As fi si mai multumit daca mi-ati spune si o lege unde este vorba despre acest articol fiindca eu am cautat aceasta lege si nu ma lamurit nimic din ce am citit pana acum.
Răspuns la discuția distanta gard
Am o casa in provincie si vreau pe langa ea sa imi construiesc un gard garaj si in spate un atelier.
Atelierul va avea un perete ca limita de teritoriu. Cand mi-a venit proiectantul sa imi i-a masuri pentru intocmirea actelor la primarie i-am spus ca peretele atelierului va fi limita de teritoriu si l-am intrebat daca trebuie vreo semnatura de la vecin. Proiectantul mi-a spus ca nu trebuie nici o semnatura de la vecin daca torn fundatia pe terenul meu. Nici nu se pune problema sa intru cu fundatia pe terenul ei. Eu am discutat in prealabil cu baiatul vecinii ( specific ca vecina este proprietara si vine in tara doar o luna pe timpul verii) si i-am spus ce vreau sa fac. In prima faza el a fost de acord dar apoi dupa o discutie cu mama lui sa razgandit.
Mai doresc si o parere in legatura cu aceasta problema.
Deja actele sunt apropae gata si nimeni nu ma intrebat de vreo semnatura din partea vecinului.
Va multumesc.