avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta gard

Tatal meu, actualmente decedat a ridicat in 1996 o casa situata la soseaua nationala intr-o comuna. Gardul casei este situat la o distanta de 5 metrii fata de drum. Pe teren am titlu de propietate si toate actele in regula. Pe harta topometrica propietatea mea apare exact de la sosea. Intre gardul casei si sosea este o fantana care a fost renovata de noi.
Ma intereseaza daca acesta fantana este pe propietatea mea sau sunt reglementari care ingradesc situarea gardului fata de drum. Pot muta gardul sa includ fantana in curte?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Gina turcanu , utilizator 13:02, 5 Februarie 2023
Daca actul dv. de proprietate cuprinde o suprafata in care se regaseste si cea dintre gard si drumul comunal atunci face parte din proprietatea dv. ca si cele edificate pe ea. Este insa de observat de ce tatal dv.a facut gard la 5 m de drum si daca acel spatiu face parte din domeniul public sau privat al Primariei sau daca fintina renovata de dv. a fost facuta prin contributia comunitatii si spre folosinta acesteia.
Mergeţi la Primărie şi solicitaţi, în scris, lămuriri cu privire la acea fântână, de asemenea şi cu privire la reglementările locale în ceea ce priveşte distanţa legală între drumul de acces şi proprietatea privată.
Dacă aceştia vă răspund, în scris, că nu există vreo distanţă legală între drumul public şi proprietatea privată şi că fântâna nu este proprietate publică, mutaţi gardul fără grijă! ;)
Multumesc mult, asa o sa procedez. O sa va tin la curent cu ce am rezolvat.
Numai bine,
Am o casa in provincie si vreau pe langa ea sa imi construiesc un gard garaj si in spate un atelier.
Atelierul va avea un perete ca limita de teritoriu. Cand mi-a venit proiectantul sa imi i-a masuri pentru intocmirea actelor la primarie i-am spus ca peretele atelierului va fi limita de teritoriu si l-am intrebat daca trebuie vreo semnatura de la vecin. Proiectantul mi-a spus ca nu trebuie nici o semnatura de la vecin daca torn fundatia pe terenul meu. Nici nu se pune problema sa intru cu fundatia pe terenul ei. Eu am discutat in prealabil cu baiatul vecinii ( specific ca vecina este proprietara si vine in tara doar o luna pe timpul verii) si i-am spus ce vreau sa fac. In prima faza el a fost de acord dar apoi dupa o discutie cu mama lui sa razgandit.
Mai doresc si o parere in legatura cu aceasta problema.
Deja actele sunt apropae gata si nimeni nu ma intrebat de vreo semnatura din partea vecinului.
Va multumesc.
Daca atelierul pe care urmeaza sa-l edificati va fi numai pe terenul dv., iar unul din peretii acestuia va fi la limita de proprietate intre cele doua proprietati, dar fara incalcarea limitei de proprietate, nu aveti nevoie de acordul vecinului.
Proiectul insa trebuie respectat in sensul de a nu avea vedere pe proprietatea vecinului, de a nu se scurge apa de pe streasina atelierului pe proprietatea vecinului, asta insemnand ca panta acoperisului atelierului sa se afle inspre terenul dv. etc. ;)

Alte discuții în legătură

Distanta dintre terenuri pentru edificatie fratargujiu fratargujiu Salut tuturor. As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)
Limite de proprietate lucibest lucibest ma intereseaza sa stiu... Am construit o casa la 1 metru de limita de proprietate,fara geamuri spre parcela vecina...Am facut eu gardul din placi de ... (vezi toată discuția)