are rost sa incerc sa vorbesc si cu asiguratorul meu de rca pentru ca acesta sa faca o eventuala interventie accesorie? pana la urma este si interesul sau de a nu despagubi pe celalalt conducator.
Infractiunea din codul rutier se va retine, bineinteles. Ma refeream la raspunderea pentru uciderea din culpa
Grila cred ca se referea la cauzalitatea dintre starea de ebrietate si urmarea decesului si in acelasi sens cred ca erau si exemplele din carte
chiar in cartea lui Udroiu sunt citate niste hotarari in care fie se constata culpa exclusiva a victimei fie, exact cum prevede varianta c), aceasta a fost impinsa de un tert, iar rezultatul e ca soferul nu raspunde chiar daca se afla in stare de ebrietate
as dori un sfat pentru latura procesuala mai mult:
dupa ce fac plangere contraventionala impotriva PV-ului care a constatat nereal situatia de fapt, care sunt pasii pentru a obtine despagubirea pentru dauna ? actiune separata in pretentii impotriva celuilalt conducator in solidar cu asiguratorul lui ?
Situatia de fapt: depasire linie continua, politia opreste masina si incheie PV sustinand ca depasirea liniei a fost filmata.
Fac contestatie, politia trimite intampinare cu actele aferente anexate. Din poze rezulta destul de clar depasirea liniei continue INSA verificarea metrologica (de cinemometru - deci pentru viteza, in speta nefiind problema de masurarea vitezei) era expirata de cateva luni bune, iar atestatul de operator radar era pe numele a cu totul alta persoana decat agentul care a incheiat PV.