avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate lilu

Activitate lilu

Răspuns la discuția CONTRACT CU TIMP PARTIAL
Functia este de economist. Introducerea programelor informatice au diminuat atributiile de serviciu. In fisa noua de post au fost trecute doar atributiile ramase. Avem CCM si RI dar nu avem clauze care sa se raporteze la o asemenea problema. Avand in vedere ca salariatul vine la serviciu si isi desfasoara activitatea conform noii fise de post, desi nu a semnat actul aditional si nici noua fisa de post, unitatea ii va plati jumatate din drepturile salariale avute pentru o norma intreaga, desi salariatul sta in unitate 8 ore.
Va multumesc pentru sprijin.
Răspuns la discuția CONTRACT CU TIMP PARTIAL
Salariata a fost angajata de 4 ani. in prezent, conducerea, in urma analizei efectuate a constatat ca la acest loc de munca s-au redus atributiile de serviciu. In baza referatului s-a emis o decizie prin care , incepand cu 1.07.2008 durata muncii pentru acest post se reduce la 4 ore. In data de 12.07.2008 salariata este informata despre acest lucru. I se comunica decizia si fisa de post noua si este invitata sa negocieze salariu si sa semneze actul aditional. Informarea s-a facut conform legii, in termen de 15 zile.Salariata a refuzat sa se prezinte . Incepand cu 1.07. 2008 , salariata este prezenta la serviciu dar pana la aceasta data nu a indeplinit nici o sarcina de serviciu din cele stabilite in noua fisa de post.In CCM nu este nici o clauza care sa ajute la rezolvarea acestei spete.
Răspuns la discuția CONTRACT CU TIMP PARTIAL
CUM POATE UNITATEA SA-I DESFACA CIM? SUNTEM IN 2.07.2008, SALARIATA NU S-A PREZENTAT LA RESURSE UMANE PENTRU ACORD SAU REFUZ. CUM ESTE PLATITA DEOARECE A VENIT LA SERVICIU.
IN BAZA UNUI REFERAT INTOCMIT DE CONDUCEREA UNITATII , PENTRU FUNCTIA DE ECONOMIST S-A STABILIT MODIFICAREA DURATEI MUNCII CU 1.07.2008 DE LA NORMA INTREAGA LA O FRACTIUNE DE NORMA94 ORE/ZI). ANGAJATORUL A INFORMAT IN TERMEN SALARIATUL SOLICITAND CA ACESTA SA SE PREZINTE IN VEDEREA SEMNARII ACTULUI ADITIONAL. SALARIATUL NU S-A PREZENTAT. CE POATE FACE ANGAJATORUL INCEPAND CU 1.07.2008?