avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian Melinte

Activitate Lucian Melinte

Buna ziua,

Doreasc sa cumpar un apartament de la o persoana fizica, am dat un avans si am incheiat un precontract de vanzare cumparare.
Proprietarul a avut un credit pentru care a garantat cu apartamentul, iar banca a inscris ipoteca in cartea funciara.
Mentionez ca tranzactia se efectueaza prin intermediul unei agentii imobiliare.
Proprietarul va obtine actele necesare radierii ipotecii de la banca, dar avand in vedere ca radierea efectiva a ipotecii dureaza aproximativ doua saptamani, agentia a propus sa incheiem intai contractul de vanzare cumparare si apoi sa solicitam radierea ipotecii pentru a finaliza tranzactia mai rapid.

As vrea sa stiu daca risc ceva, este posibil ca cererea de radiere sa fie respinsa?
Este in ordine ce a propus agentia sau ar trebui sa astept cele doua saptamani si abia apoi sa finalizez tranzactia?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Salut,

Impreuna cu mai multi asociati am cumparat un teren extravilan acum cativa ani si am facut actiunile necesare trecerii in intravilan si parcelare. De obtinerea avizelor si a actelor necesare s-a ocupat o persoana platita de noi in acest sens.

De curand am aflat de existenta in dosarul nostru a unei hotarari din 2007 a primariei comunei de care apartine terenul prin care ni se aproba PUZ dar in care se specifica:

1. Autorizatiile de constructie vor fo eliberate numai dupa realizarea lucrearilor de infrastructura tehnico-edilitara( apa si canal cred), iluminat public si drumuri.
2. Toate costurile pentru aceste lucrari vor fi suportate de catre BENEFICIAR PUZ, dupa care lucrarile vor fi donate primariei.

Hotararea se bazeaza pe:
- HG 525/1996
- Legea 50/1991 republicata
- Ordinul MPLAT 176/N/16.08.2000
- art 25 alin 1 si anexa nr 1 din Legea 350/2001
- art 36 alin 2 lit. c si art 45 alin 1 dein Legea 215/2001 republicata.

As avea urmatoarele intrebari.

- Cu privire la punctul 1. , este legal asa ceva avand in vedere ca in comuna nu exista canalizare si apa? Iar iluminat public doar pe alocuri?

- Punctul 2 mi se pare complet ilegal - practic prin acest act se decide ca noi nu avem aceleasi drepturi ca si restul locuitorilor comunei de a beneficia de drumuri si utilitati, ci trebuie sa le platim noi si sa le donam primariei. Poate cineva sa imi confirme/infirme legalitatea acestui punct?

- In ce conditii se poate ataca o astfel de hotarare?

Multumesc mult,
Lucian