Doreasc sa cumpar un apartament de la o persoana fizica, am dat un avans si am incheiat un precontract de vanzare cumparare.
Proprietarul a avut un credit pentru care a garantat cu apartamentul, iar banca a inscris ipoteca in cartea funciara.
Mentionez ca tranzactia se efectueaza prin intermediul unei agentii imobiliare.
Proprietarul va obtine actele necesare radierii ipotecii de la banca, dar avand in vedere ca radierea efectiva a ipotecii dureaza aproximativ doua saptamani, agentia a propus sa incheiem intai contractul de vanzare cumparare si apoi sa solicitam radierea ipotecii pentru a finaliza tranzactia mai rapid.
As vrea sa stiu daca risc ceva, este posibil ca cererea de radiere sa fie respinsa?
Este in ordine ce a propus agentia sau ar trebui sa astept cele doua saptamani si abia apoi sa finalizez tranzactia?
Banca nu a inscris si o interdictie de instrainare in favoarea ei? De obicei, fiecare banca o face. Iar daca e asa, instrainarea nu poate fi facuta fara acordul bancii.
Luati legatura cu banca. Propuneti ca plata pretului sa se faca in contul vanzatorului deschis la acea banca, din acea suma banca isi poate recupera creanta si poate elibera imobilul de sub ipoteca concomitent cu autentificarea actului de v/c. In acest fel nu riscati nimic.