avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare apartament ipotecat

Buna seara!
Doresc sa cumpăr un apartament ipotecat la o bancă. Stiu ca trebuie sa existe acordul creditorului ipotecar pentru înstrăinare. Problema este ca prețul tranzacției este mai mic decât ipoteca, vânzătorul angajandu-se sa suporte diferenta..
Care sunt riscurile la care ma expun în cazul acestei tranzacții?
Cel mai recent răspuns: ovicon , utilizator 09:26, 26 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Daca se achita creditul integral, nu exista niciun risc. Intai vanzatorul trebuie sa depuna suma de bani si apoi dvs. in baza precontractului de vanzare - cumparare. Se elibereaza cartea funciara de sarcini si se semneaza Contractul de vanzare - cumparare si atunci sunteti proprietar. Toate astea se fac cumva concomitent si cel care tine fraiele tranzactiei este notarul agreat de banca. Vorbiti cu banca. Mergeti impreuna cu vanzatorul. Asigurati- va care este, de fapt, suma reala de plata. S- ar putea sa fiti surprins. Fiecare banca are propriile ei reguli si notari agreati. Nu dati bani vanzatorului inainte, deoarece s- ar putea sa nu-i depuna la credit. Si nici nu- l puteti executa ulterior pe bun, deoarece banca are instituita ipoteca de gr. 1 si ramaneti cu paguba.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Azi merg cu vanzatorul la banca lui sa discutam. Revin cu informatii :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ipotecat la banca ileanatoma ileanatoma Va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren ipotecat la banca. Pretul de vanzare-cumparare agreat cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! care sunt pașii de urmat în vederea cumpărării ... elly80 elly80 Bună ziua! Care sunt pașii de urmat în vederea cumpărării unui apartament prin credit ipotecar? Am semnat precontractul, banca ne da creditul,dar nu ... (vezi toată discuția)