avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate mirabela82

Activitate mirabela82

mersi mult pt raspuns
deci se pare ca totusi as mai avea vreo sansa
te rog frumos dc poti sa imi spui de unde e art 40 de care zici de unde face parte?
pt ca deja atata am umblat si tot mai mult ma baga in ceata
mersi mult
deci in consecinta nu mai am nici o sansa sa primesc acei bani,desi era dreptul tatalui meu?
kiar dc ii dau in judecat nu am cum sa castig...
inteleg dc furi dintr-un magazin ca nu te poti apara sa spui stii nu am stiu ca nu e voie sa fur...
mi se pare aiurea sa ceri ca toata lumea sa cunosca toate legile,adica eu kiar trebuia sa stiu ca pot beneficia de bani pe concediu medical si firma 2,dar de unde toata lumea oare cunoste toate legile...
multumesc pt raspuns
buna ziua
sper sa ma poata ajua si pe mine cineva
este vorba de tatal meu care era angajat la 2 firme (firme cu acelasi patron si aceeasi oamni la contabilitate si salarizare) la una cu timp de lucru de 8 ore si la cealalta cu 2 ore si a fost in concediu medical din 2008 luna sept la firma cu timp de munca de 8 am depus concediu medical iar la firma cu 2 ore a fost pontat pana in la sarsitul anului 2008 iar in anul 2009 a fost pus invoit iar la firma cu 8 ore figura in medical.
prin octombrie 2009 am mers la casa de pensii sa scot un stagiu de cotizare pt ca el era si pensionar si imi trebuia pt recalculare si cei de acolo m-au luat la intrebare cu se poate intr-o parte sa fie in medical si incolo pontat si apoi sa figureze invoit.le-am zis ca nu stiu, si am intrebat cu trebuia sa figureze la al 2lea loc de munca la care d-na de acolo a zis ca firma trebuia sa imi spuna sa depun copii legalizate si la firma 2 ca sa beneficieze de concediu medical,dar de la firma nimeni nu ne-a adus la cunostinta de asa ceva.
am depus o cerere la firma 2 prin care cer rezolvarea problemei cu concediul medical pe tot anul 2009 (pt ca eu fusesem la casa de sanatate si am intrebat dc mai am dreptul sa primesc banii pe concediul medical si mi-au zis ca da timp de 3 ani de zile am dreptul sa recuperez banii pe medical) dupa 2 luni primesc raspuns de la firma ca nu se poate pt ca nimeni nu se poate sustrage de la necunosterii legii si ca angajatului i-au fost in nenumarate randuri adus la constinta sa depuna copii legalizate.
am fost la itm dar ei zic ca nu pot face mare lucru.
am fost in audienta la casa de sanatate si mi-a zis ca era de datoria tatalui meu sa stie ca trebuia sa isi depuna copie legalizata dupa concediul medical si ca firma nu avea nici o obligatie sa ii aduca la cunostinta acest lucru, si ca dejeaba ii dau in instanta nu am cum sa castig.
nu stiu de ce toata lumea cred ca acuma umblu dupa un drept pe care il avea tata atunci si ca daca stiam la momentul respectiv nu o faceam atunci ca sa nu umblu acuma de nebuna si ma trimita uni la altii ca pe o minge de pinpong,dar kiar nu am stiu.
va multumesc si astept un raspuns ce pot face mai departe, sa primesc ce era de drept a lui tati din 2009
Răspuns la discuția Trimitere in somaj
buna ziua
din nou va deranjez cu o intrebare
domnul de la personal de la firma nostra mi-a spus azi ca noi nu avem incheiat contract colectiv de munca ca dc imi aduc eu bine aminte nici nu am semnat asa ceva,si ca oricum contractul individual pe care l-am semnat eu la angajare prevede 15 zile si ca acesta din urma bate contractul colactiv d emunca pe plan national.
si ca oricum contr colectiv de munca pe plan national e numai pt anumite firma care sunt afiliate la animite sindicate si ca firma noastra nu e afiliata la aceste sindicate deci in cazul meu nu se poate aplica preaviz de 20 de zile lucratoare
va dati seamna ca de acel salariu compensatoriu nici nu am mai deschis discutia pt ca probabil nici nu poate fi vorba sa beneficiez
va multumesc si ast raspuns
va mulctumsc
am vb iar la itm si ziceau ca nu o problema faptul ca am semnat
dc fac plangere la ei vin in control si vai d ecapul lor va fi...
in plus de asta cica ei se autosesizeaza cand primesc sctele mele pt concediere dc nu sunt 15 zile le trimit inapoi si biroul de control se autosesezeaza si vin ei in control
am vb cu altcineva mi-a lasat si numele omu si d-l acesta nu mi-a zis nimik ca trebuie sa merg in instanta...
sapt viitoare o sa merg la itm...
d-l cu care am vb...zicea ca in mod normal ar trebui sa vina d-l de la noi de la personal cu o regmentare d eprelungire a acelor 15 zile la 20...acuma eu stii...probabil ca patronul nu se teme pt ca stie ca are pile la itm si va pati nimik
asta e in romania
pastram legatura si va multumesc

va multumesc mult pt raspuns
va rog dc puteti sa ma mai ajutati intr-o problema
eu am semnat preavizul cu legea 53/2003 art 65 al 1 unde prevede 15 zile de preaviz...
de la insp terit de munca arad mi-a spus ca trebuie sa imi arate contr colectiv de munca al societatii unde se vede cat prevede preavizul dar d-l de la personal a zis ca nu poate sa mi-l arate...
cei de la insp terit de munca arad au zis ca ii pot da in instanta unde ii castig...dar dc eu am semnat...cu 15 zile de preaviz mai pot face ceva?
va multumesc
buna
va multumesc pt raspuns dar mie mi-au dat preavizul de 15 zile, contractul de munca inceteaza potrivit legii 53/2003 art 65 al. 1
eu ce mai pot sa fac in acest caz?
din cate am auzit nu e legal sa se ponteze doar 4 ore in loc de 8?precizez ca la noi tot personalul e pontat 4 ore si cei care nu sunt in preaviz pe care nu ii trimit in somaj.
din cate stiu la noi nu s-a dat niciodata la cine a trimis in somaj compensatia respectiva sa inteleg ca e obligatoriu sau e la aprecierea angajatorului acest lucru?
am lucrati 3 ani jumate consecutiv
vas multumesc
buna ziua,
as avea si eu cateva intrebari as avea nevoie si de niste lamuriri.
sunt angajata la aceasta firma de 3 ani jumate si acuma mi-au spus ca imi ma trimit in somaj cu preaviz de 15 zile lucratoare pe motiv de reorganizare a activitatii de productie, in urma cu vreo 2-3 sapt programul s-a redus de la 8 ore la 4 ore,intrebrea mea e in caz de preaviz nu ar trebui sa ma ponteze 8 ore sa lucrez 4 si 4 sa imi caut de lucru in alta parte.
o alta intrebare ar fi dc perioada de preaviz e 15 sau 20 de zile lucratoare?
si ce alte drepturi avem astia pe care ne trimite in somaj?exista ceva plati compensatorii ?
va multumesc si ast raspuns cat mai repede