avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trimitere in somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trimitere in somaj

Buna ziua,
Firma la care lucrez, care e in pragul falimentului, a inceput sa dea oameni fara din cauza problemelor mari financiare.
Am primit si eu preaviz conform caruia firma se restructureaza, postul meu se desfiinteaza si incepand cu 16 martie ini inceteaza contractul individual de munca si urmeaza sa primesc somaj si un salariu compensatoriu.
Firma are angajata o firma de resurse umane care se ocupa de contracte.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti, eu ar trebui sa ma agit sa pregatesc dosarul pentru somaj sau firma de resurse umane?
De le somaj, am inteles ca iau in calcul ultimele 12 luni lucrate in care s-a cotizat la somaj.
Daca eu lucrez aici din octombrie si in restul anului trecut am lucrat la o alta firma, trebuie eu sa ma duc la firma respectiva si sa-mi dea o adeverinta din care sa rezulte pe fiecare luna cat s-a cotizat la somaj, sau acest lucru trebuie sa-l faca firma de resurse umane??
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu aceste informatii ca sa stiu ce am de facut.

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 09:25, 10 Decembrie 2009
Buna ziua.Dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de somaj va fi depus de dvs la AJOFM-ul din judetul in care locuiti.In consecinta dvs. trebuie sa obtineti documentele necesare depunerii acestuia
Intrucit indemnizatia de somah o s-o primiti in luna urmatoare depunerii dosarului eu zic sa va ocupati dv. de adeverinta de la vechiul loc de munca
Am inteles, mai as avea o intrebare.
Eu m-am angajat aici, de unde am fost disponibilizata, pe 24 oct.08, pana atunci lucrand la alta companie.
Cei de la resurse umane, mi-au gresit data angajarii pe Contractul individual de munca, trecand 17 oct.in loc de 24.
Le-am spus ca stiu ca nu e ok sa fiu sapt.17-24 oct.in 2 locuri angajata cu contract de mca pe per.nedeterminata, au spus ca rezolva, si cand, sapt.trecuta primesc fisa fiscala, constat ca nu au corectat.
Cum se poate remedia situatia, ca ma gandesc sa nu am probleme la somaj din cauza asta?
Multumesc pentru raspuns,
Nu o sa aveti probleme cu actele pentru somaj.
Pentru a completa cele 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni, trebuie sa mergeti la angajatorul anterior sa cereti adeverinta.
Va multumesc frumos pentru promptitidinea cu care mi-ati raspuns si va promit ca va tin la curent cu ce rezolv.
O zi excelenta va urez!!!

Nu aveti cumva nevoie de un contabil??
:)

Alte discuții în legătură

Primim somaj daca firma nu are 1 an de activitate? katiushca katiushca Am fost anuntata ca se fac restructurari si sunt si eu pe lista de concedieri, o sa mi se dea preaviz de 20 zile lucratoare mentionat in contract in zilele ... (vezi toată discuția)
Somaj ioanatm ioanatm Buna ziua, Daca o firma din domeniul constructiilor are 13 angajati si vrea sa concedieze 5, cate zile preaviz trebuie sa acorde, 15 sau 20? Intreb asta ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)