avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate anda_sabina

Activitate anda_sabina

Multumesc frumos de raspunsuri!

Mult succes!
Anda
Da, intradevar angajatorul este o institutie de stat. Am dat concurs pentru ocuparea unui post (criteriu de competenta). Problema majora este in calcularea salariului care se face pe baza unei grile de salarizare, iar persoanele de la resurse umane nu pot sa inteleaga ca am lucrat din timpul studentiei cu carte de munca si norma intreaga. Sa nu mai vorbim de statutul de PFA, care le este total necunoscut. De aceea, pentru a avea o discutia competenta legata de salarizare, am nevoie de articolele din lege referitoare la divergentele expuse in mesajul initial.
De aproximativ 7 ani lucrez in sectorul privat si niciodata nu m-am lovit de aceste probleme.

Multumesc!
Sunt absolventa a facultatii de automatica si sunt incadrata in functia de analist programator. Doresc sa ma angajez la o firma si avem discutii pe urmatoarele subiecte:
- vechimea in munca
- vechimea in specialitate

astfel:

Fapt1: Am carte de munca din 2002 (program de lucru de 8 ore, functia de programator), facultatea am terminat-o in 2004. Divergenta1_1: Angajatorul nu doreste sa ia in considerare ca si vechime integrala in munca perioada 2002-2004 pt ca in acea perioada eram studenta. Doreste sa ia in considerare doar jumatate din aceasta perioda. Cred ca nu este corect, conform ART. 296, din Legea
LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 (*actualizată*) CODUL MUNCII. Intrebare1_1: Exista o alta lege care ar putea da castig de cauza angajatorului?
Divergenta1_2: Fiind in acea perioada incadrata in functia de analist programator si trecut ca atare in contractul individual de munca si in cartea de munca, (Intrebare1_2) se considera vechime in specialitate acea perioada?

Fapt2: Din anul 2007 am lucrat ca PFA, pe norma de venit, avand ca si activitate principala "Activitati de realizare a soft-ului la comanda (software orientat client)" . Mi-am platit impozit pe venit, CNAS si CNPAS (salariul minim pe economie). In cartea de munca sunt trecuta ca asigurat la CNPAS. Intrebare2_1: Se considera vechime in munca aceasta perioada? Intrebare2_2: ] Se considera vechime in specialitate aceasta perioda?

Fapt3: Am un Contract de Prestari Servicii ca si PFA - analist programator. Intrebare3_1: ] Se considera vechime in specialitate perioda trecuta in Contractul de prestari servicii (NU contract individual de munca)?

Sper ca am prezentat destul de clar situatia. Daca imi poate da cineva referinte legislative pe aceste teme, i-as fi profund indatorata.

Multumesc!
Anda

P.S. Nu am gasit in legislatie unde se specifica cum se calculeaza vechimea in specialitate si cea in munca (mai ales pentru studenti si PFA care isi platesc cotizatiile)