avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Activitate diana_radu2007

Activitate diana_radu2007

Răspuns la discuția mostenire
da sunt casatoriti de 25 de ani,doar ca sora este fata amandurora ,eu sunt numai a mamei.
Discuție mostenire
Buna ziua,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mie in urmatoarea problema.Suntem 2 copii la parinti,eu din prima casatorie a mamei,sora mea rezultata din a doua casatorie a mamei.Dupa decesul parintilor,care ar fi partea mea din mostenire,tinand cont ca eu sunt numai a mamei si nici nu-i port numele tatalui vitreg,dar ma creste de la varsta de 7 ani(acum avand 34ani)Mama ar vrea sa-mi faca donatie pe un apartament,dar la succesiune sora mea poate cere reductiunea donatiei.Act de vanzare cumparare nu vrea sa-mi faca pentru ca sunt casatorita si apoi ar avea sotul meu dreptul la jumatate(in cazul unui divort).Ce ma sfatuiti sa fac,ptr ca azi o dna notar mi-a spus exact pe invers legea,cum ca sora mea nu are dreptul sa-mi rastoarne donatia....Va multumesc anticipat!!
Răspuns la discuția 42 zile obligatorii de postnatal
multumesc mult ptr raspuns,dar daca ma poate lamurii cineva in legatura cu faptul ca, medicul ginecolog afirma ca se poate intra in prenatal si de la 29 de saptamani iar medicul de familie zice ca nu se poate asa ceva .:)care este mai aproape de adevar ???
Buna ziua !Va rog daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema.Sunt insarcinata in 29 de saptamani(adica luna a7a de sarcina)iar dr de familie zice ca nu poate sa-mi dea concediu prenatal ptr ca nu intru in luna a8a decat la inceputul lunii iunie.Ceea ce ma nedumereste este faptul ca dr ginecolog spune ca in noua lege scrie ca se acorda co prenatal din saptamana 29 de sarcina .Probabilitatea de a naste este 20-31iulie.Intrebarea mea este care din doctori are dreptate ca afirmatiile se cam "bat cap in cap":).Multumesc anticipat!
Buna ziua!va rog frumos daca aveti timp sa ma lamuriti intr-o problema.Posibil sa nasc 31iulie-4august 2009 si ar vrea sa-mi iau cele 126 zile de care beneficiez ..astfel ...81 inainte de terman si 45 dupa nastere .
De la 1 mai am concediu de odihna 7 zile lucratoare,insemnd ca din data de 12 mai sa intru in prenatal.
Poate sa -mi spuna cineva daca procedez corect...pentru ca unele mamici spun ca daca nu ma incadrez in cele 42 zile de lauzie ..nu beneficiez de concediul maretnal(cel de 2 ani).
-mentionez ca sunt angajata de mai multi ani .
Multumesc frumos !