avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,va rog frumos sa ma lamuriti si pe mie in urmatoarea problema.Suntem 2 copii la parinti,eu din prima casatorie a mamei,sora mea rezultata din a doua casatorie a mamei.Dupa decesul parintilor,care ar fi partea mea din mostenire,tinand cont ca eu sunt numai a mamei si nici nu-i port numele tatalui vitreg,dar ma creste de la varsta de 7 ani(acum avand 34ani)Mama ar vrea sa-mi faca donatie pe un apartament,dar la succesiune sora mea poate cere reductiunea donatiei.Act de vanzare cumparare nu vrea sa-mi faca pentru ca sunt casatorita si apoi ar avea sotul meu dreptul la jumatate(in cazul unui divort).Ce ma sfatuiti sa fac,ptr ca azi o dna notar mi-a spus exact pe invers legea,cum ca sora mea nu are dreptul sa-mi rastoarne donatia....Va multumesc anticipat!!
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
diana_radu2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: diana_radu2007 , utilizator 23:03, 17 Ianuarie 2013
dacă mama dvs. este căsătorită cu ”tatăl” vitreg, aveți aceleași drepturi cu sora dvs.
da sunt casatoriti de 25 de ani,doar ca sora este fata amandurora ,eu sunt numai a mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de întreținere cu uzufruct făcut de mama surorii mele vitrege. nu am și eu dreptul la o cotă din acel apartament? eneramonaloli eneramonaloli buna seara sora mea vitrega de pe mama are contract de intretinere pe apartamentul mamei noastre bun dobandit din urma divortului de tatal meu.apartamentul sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, numele meu este cristina. in acest moment mama mea ... ZCristina33 ZCristina33 Buna seara, numele meu este Cristina. In acest moment mama mea este ff bolnava la spital. In cazul in care mama decedeaza, asi dori sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Mostenire cypry cypry Tatal meu a decedat inainte de a ma naste eu, mama mea nu era casatorita cu el cand a survenit decesul. Dupa nasterea mea eu am pastrat numele de familie (de ... (vezi toată discuția)