avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, numele meu este Cristina. In acest moment ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, numele meu este Cristina. In acest moment mama mea ...

Buna seara, numele meu este Cristina. In acest moment mama mea este ff bolnava la spital. In cazul in care mama decedeaza, asi dori sa stiu ce drepturi are tatal meu vitreg la apartanentul mamei, tinand cont ca sunt casatoriti de 30 de ani.
Mama a otinut casa dupa divortul cu tatal meu, si casa este pe numele mamei de fata mare. Eu si sora mea nu stim ce drept are tatal vitreg, tinand cont ca el la randul lui are o casa pe numele lui, (avand domiciliul din buletin de la casa lui pana in ziua de azi). El are un copil din alta casatorie, care inteleg ca nu au nici un drept la apartamentul mamei???
Traieste tatal mamei mele, el ce drept are??
Cum se imparte acest apartament???
Va multumes pt ajutor!
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
ZCristina33, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:09, 31 Ianuarie 2022
Soțul va moșteni 1/4, iar dvs si sora 3/4.
Ulterior, la decesul soțului, cota sa de 1/4 va fi moștenită de copilul acestuia
Afara de cazul în care ar fi dispus sa renunțe la moștenirea mamei, rămânând doar dvs și sora moștenitoare, în parti egale de 1/2.
Multumes pentru raspuns.
Dar tatal vitreg are dreptul sa ramana in apartamet, avand el alt aprtament pe numele lui?
Si dupa moartea tatalui vitreg inteleg ca si eu si sora mea avem dreptul la apartametul lui nu??
Multumes.

raluk0207 a scris:

Soțul va moșteni 1/4, iar dvs si sora 3/4.
Ulterior, la decesul soțului, cota sa de 1/4 va fi moștenită de copilul acestuia
Afara de cazul în care ar fi dispus sa renunțe la moștenirea mamei, rămânând doar dvs și sora moștenitoare, în parti egale de 1/2.

Da, are. In calitate de mostenitor pe cota de 1/4, poate locui in imobil.
Faptul ca mai are si alte proprietati, nu are nicio relevanta.
La decesul tatalui vitreg, asa cum v-am spus mai sus, il va mosteni copilul acestuia.
Dvs si sora nu il mosteniti pentru ca nu sunteti rude de sange cu el.
Dvs si sora o mosteniti numai pe mama dvs.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Și donația și testamentul sunt supuse reductiunii, la cererea moștenitorilor rezervatari.
Iar soțul supraviețuitor face parte din aceasta categorie.

Alte discuții în legătură

Drept la locuinta pentru sotul mamei mele in cazul decesului ei ANDRAX ANDRAX Va expun urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati solutia cea mai la indemana , conform legii , bine-nteles! In urma decesului tatalui meu natural , am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire eliss eliss Mama a mostenit de la parintii ei o casa, in 2005 mama a decedat, eu ca fiica cat mostenesc si tatal meu vitreg ce parte are la dezbaterea succesiunii ? (vezi toată discuția)
Poveste incurcata. fevronia fevronia buna ziua.as avea o nelamurire si o poveste lunga.sa incepem, in anii 70 mama se casatoreste si face o fetita,in scurt timp ramane vaduva si isi cumpara un ... (vezi toată discuția)