avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poveste incurcata.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poveste incurcata.

buna ziua.as avea o nelamurire si o poveste lunga.sa incepem, in anii 70 mama se casatoreste si face o fetita,in scurt timp ramane vaduva si isi cumpara un apartament in rate.dupa 10 ani se recasatoreste si ma nasc eu.apartamentul ramane pe numele de la primul sot,cu actualul cu care are 30 ani de casatorie facand doar renovari in el.intrebari:tatal meu are dreptul la apartament sau eu?sora mea are dreptul sa ne ameninte ca ne ia casa in caz de decesul mamei?care si cum are dreptate?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:43, 29 Iunie 2011
Daca mama va deceda ,la mostenire veniti toti trei, cu cote diferite evident, mai exact tatal ca sot supravietuitor, iar dvs si sora in calitate de descendenti ai mamei.
multumesc .sa inteleg ca pana si tata are dreptul la apartament ,desi contractul e pe numele mamei si sora mea nu are dreptul sa ne ameninte ca ne da afara din casa sub pretextul ca atunci cand a fost luat, eu si tata nu eram in ecuatie ,drept pentru care numai ea si mama au dreptul la apartament.
tatal are dreptul la 1/4 din bunul propriu al mamei, iar voi copiii impartiti in mod egal restul de 3/4
dvs si sora aveti dreptul la 3/4 in cote egale.restul de 1/4 revine tatalui.
multumesc.dar daca mama vrea sa faca contract de vanzare -cumparare cu mine, banuiec ca trebuiesc intrebati sora si tatal meu.

Alte discuții în legătură

Bună!vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!eu ... sicutza68 sicutza68 Bună!Vreau să întreb ceva în legătură cu succesiunea!Eu și sora mea nu suntem frați buni ,de la același tată,(bunurile au fost cumparate împreună ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)