avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Mama a mostenit de la parintii ei o casa, in 2005 mama a decedat, eu ca fiica cat mostenesc si tatal meu vitreg ce parte are la dezbaterea succesiunii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters43587 , utilizator 21:10, 3 Martie 2009
Tatăl vitreg este, presupun, soţul supravieţuitor din căsătoria mamei.

Dacă erau căsătoriţi la data decesului, soţul va avea 1/4 din casă, iar dumneavoastră 3/4. Dacă nu are altă locuinţă, tatăl vitreg dobîndeşte un drept de abitaţie asupra casei în care a locuit, pînă la partaj dar nu mai puţin de 1 an de zile.

Bunurile dobandite prin mostenire de oricare dintre soti in timpul casatoriei nu intra in masa bunurilor comune(devalmase) ci sunt bunuri proprii, afara doar de cazul cand dispunatorul (testatorul) stabileste ca acestea sunt bunuri comune. In cazul de fata tatal dvs vitreg va mosteni doar partea ce i se cuvine din bunurile dobandite in comun cu mama dvs. in timpul casatoriei lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de urmas in urma decesului unui parinte alba.ciprian alba.ciprian tatal meu s-a recasatorit cu o doamna ,au cumparat impreuna o casa si ne-am mutat impreuna toti trei in ea , dupa 13 ani de casnicie el a murit ,eu am ramas ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)