in primul rand multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra foarte legal.
Prima intrebare:
pentru punctul 7
- referitor la lit. a - sa achite contributia legala pe ultimele 6 luni. 6 luni de cand? Ce inseamna termen de prescriptie?
- referitor la lit. b - sa achite pe intreaga perioada obligatiile fiscale contributia legala lunara? Care perioada?
pentru punctul 8
termenele de prescriptie se calculeaza incepand cu data primei solicitari de acordare a serviciilor medicale. Sa inteleg ca data cand m-am dus la CAS este prima solicitare? Eu in rest mi-am platit totul ca fiind neasigurat. Si din nou intreb ce este termenul de prescriptie
Inca un lucru pe care nu l-am precizat: PFA-ul meu este la norma de venit, adica eu platesc o suma trimestriala, indiferent ca realizez sau nu activitati
buna ziua,
sunt persoana fizica autorizata si lucrez in domeniul informaticii. Am autorizatia din 2006
Luna trecuta am primit o instiintare de la CAS ca nu figurez in baza lor de date si trebuie sa ma inscriu. Dupa ce am stat de la 6am la o coada incredibila (suntem in Romania, asta e #-o ), am reusit sa intru, iar o doamna flegmatica mi-a spus ca trebuie sa platesc din urma. Este normal acest lucru?
Mentionez ca pe toata perioada, daca am fost bolnav am platit 100% din tot ceea ce trebuia sa platesc (doctori, medicamente, etc.)
Din cele discutate cu cativa prieteni mi-au atras atentia ca obligativitatea contributiei la sanatate se face din anul 2007, nu si 2006 sau mai demult. Evident ca mi-au cerut si penalitati de intarziere, iar suma rezultata este in jurul a 7000RON. Este adevarat ca trebuie sa platesc aceste taxe chiar daca nu am fost inscris la ei?