avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate Arancia

Activitate Arancia

Andreea Lisievici a scris:

Nu se plateste nimic dupa promovarea examenului de definitivat.

Multumesc pentru raspuns!
marzalaw a scris:

vorbiti cumva de taxa ce se plateste dupa suspendarea din calitatea de avocat?

Nu ma refeream la taxa ce trebuie platita dupa suspendare. Ma refeream la situatia avocatului stagiar, ulterior promovarii examenului de definitivare in profesie. Intrebarea mea era daca acesta este inscris direct in tabloul avocatilor definitivi, sau daca trebuie sa achite o taxa in aceste sens, si anume 3000 RON( la Baroul Bucuresti ).
Buna ziua

Daca ma puteti lamuri, va rog, cu privire la urmatorul aspect: pentru inscrierea ca avocat definitiv se plateste o taxa de 3000 RON( cazul Baroului Bucuresti). Aceasta taxa urmeza sa fie platita doar de cei care intra direct ca avocati definitivi, sau si avocatii stagiari care, dupa promovarea examenului de definitivat trebuie sa achite aceasta suma, pentru a fi trecuti din tabloul avocatilor stagiari in cel al definitivilor?
Va multumesc.
Obligatia de a participa la orele de pregatire profesionala continua incumba doar avocatilor definitivi, avocatii stagiari nu au acesta obligatie. Numarul de ore anual este de 20, daca ai mai multe NU se reporteaza in anul urmator. Informatia este sigura deoarece am intrebat personal la barou, atunci cand am depus asigurarea de raspundere profesionala.
Răspuns la discuția Next steps...
Administratia financiara de la sediul cabinetului/ sca este cea pt. persoane juridice in cazul sca, respectivi cea pt persoane fizice in cazul celorlalte forme de exercitare a profesiei, care nu au personalitate juridica?