avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Activitate anka2009

Activitate anka2009

Răspuns la discuția clauza intretinere sau abitatie?
atunci inseamna ca ar trebui facut un contract de uzufruct ptr mama, dar fiul poate instraina sau nu casa? trebuie mentionat in mod expres faptul ca ii vinde doar nuda proprietate?
o alta intrebare: in cazul contractului de intretinere fiul trebuie sa dovedeasca cu ceva documente faptul ca o intretine intr-adevar pe mama?
va multumesc mult ptr raspunsuri
problema pe care v-o supun atentiei este urmatoarea:
succesiune-exista 4 frati si sot supravietuitor
problema este urmatoarea:2 dintre frati vor sa renunte la mostenire, mai raman 2 care isi disputa 2 case-una va ramane a unuia dintre ei si una ptr celalalt(impreuna cu mama care este sot supravietuitor in cotele stabilite de lege). Pentru una din case mama vrea sa ii cedeze partea ei fiului, dar cu inserarea unei clauze de abitatie sau intretinere. Ideea este ca a mers la notar si s-a interesat, iar notarul i-a recomandat sa faca un contract de abitatie ptr ca cel de intretinere presupune mult mai multe documente si complicatii. Intrebarea mea ar fi la ce fel de complicatii sau documente se refera? Fiul caruia vrea sa ii lase aceasta casa nu are o relatie f buna cu mama, tocmai de aceea doreste sa insereze aceste clauze. O alta situatie pe care ar vrea sa o evite mama este aceea ca fiul sa instraineze casa fara acordul ei. Avand una din aceste clauze fiul poate vinde casa?

va multumesc si astept un raspuns