avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Activitate corys1109

Activitate corys1109

Avem angajat un avocat,dar acum ma interesa si o alta parere...
Avem un contract de inchiriere intr-un mall.Era prevazut in contract ca ne pot scoate din spatii cu un preaviz de 5 zile pentru diferite lucrari in spatiile comune iar daca dureaza mai mult de 20 zile contractul este reziliat pe deplin drept fara notificare.Ne-au anuntat pe 13 ian 2009 ca pana pe 19 sa eliberam spatiul deoarece vor sa inceapa lucrari de amenajare pe etaj .Ne-au trimis un act aditional in care ne puneau sa fim de acord cu suspendarea contractului pentru o perioada nedeterminata.Nu am semnat.Au mai facut o dobitocenie.Desi in contract era prevazuta o chirie in avans adica febr.2009 ei mi-au stornat restul de bani aferenti chiriei din 20-31 ian.2009 blocandu-i in contul lor.Ne-au produs mari probleme deoarece am contractat marfa in lunile oct,nov,dec 2008 pe care am platit-o in ian si febr. 2009 foarte greu fiind aproape de a intra in faliment.Am angajat un avocat care i-a notificat cum ca ne-au adus prejudicii scotandune din spatiu.I-am chemat la conciliere pe 23.martie 2009 privind rezilierea si inapoierea sumei de aprox 30000 lei.Ei au o atitudine aroganta si nu cred ca vor da curs invitatiei.Nu vrem sa ne mai intoarcem in spatiu.Ne-am acitat chiria de fiecare data la data stabilita timp de 4 ani jumate.Ce putem sa le cerem in instanta .Vreau sa ne plateasca si DAUNE pentru ca ei aveau si penalitati la chirie de 1% pe zi .Ne-au blocat bani si ne-au oprit activitatea de comert.Se poate cere si egalitate de tratament a.i. ei sa plateasca penalitati?