avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... am fost scosi din spatiul inchiriat...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

am fost scosi din spatiul inchiriat...

Avem un contract de inchiriere intr-un mall.Era prevazut in contract ca ne pot scoate din spatii cu un preaviz de 5 zile pentru diferite lucrari in spatiile comune iar daca dureaza mai mult de 20 zile contractul este reziliat pe deplin drept fara notificare.Ne-au anuntat pe 13 ian 2009 ca pana pe 19 sa eliberam spatiul deoarece vor sa inceapa lucrari de amenajare pe etaj .Ne-au trimis un act aditional in care ne puneau sa fim de acord cu suspendarea contractului pentru o perioada nedeterminata.Nu am semnat.Au mai facut o dobitocenie.Desi in contract era prevazuta o chirie in avans adica febr.2009 ei mi-au stornat restul de bani aferenti chiriei din 20-31 ian.2009 blocandu-i in contul lor.Ne-au produs mari probleme deoarece am contractat marfa in lunile oct,nov,dec 2008 pe care am platit-o in ian si febr. 2009 foarte greu fiind aproape de a intra in faliment.Am angajat un avocat care i-a notificat cum ca ne-au adus prejudicii scotandune din spatiu.I-am chemat la conciliere pe 23.martie 2009 privind rezilierea si inapoierea sumei de aprox 30000 lei.Ei au o atitudine aroganta si nu cred ca vor da curs invitatiei.Nu vrem sa ne mai intoarcem in spatiu.Ne-am acitat chiria de fiecare data la data stabilita timp de 4 ani jumate.Ce putem sa le cerem in instanta .Vreau sa ne plateasca si DAUNE pentru ca ei aveau si penalitati la chirie de 1% pe zi .Ne-au blocat bani si ne-au oprit activitatea de comert.Se poate cere si egalitate de tratament a.i. ei sa plateasca penalitati?
Cel mai recent răspuns: corys1109 , utilizator 16:50, 22 Martie 2009
Din cate inteleg, aveti avocat angajat in cauza, astfel ca, va recomand sa-l intrebati pe acesta ce trebuie sa faceti, pentru ca pe el il platiti, el are actele in mana, el stie exact cum stau lucrurile.
Daca avocatul angajat nu va lamureste, nu ia masuri intr-un sens sau altul, atunci schimbati-l cu altul mai bun! ;)
Avem angajat un avocat,dar acum ma interesa si o alta parere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi pentru neplata la termen roninn roninn buna ziua, in urma cu trei luni am incheiat un contract de inchiriere a unui spatiu comercial. in contract este stipulat expres clauza de reziliere neplata in ... (vezi toată discuția)
Recuperare knopfler40 knopfler40 Cum ar trebui sa procedez pentru a-mi recupera banii investiti intr-o lucrare ? Pe scurt: firma pe care o administrez, a semnat un contract de executie ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor andreea36 andreea36 Buna-ziua! Urmeaza sa nasc in per 20 ian- 4 feb 2009 si intentionez sa intru in concediu prenatal din 17 dec.a.c. Am 2 intrebari referitoare la acesta ... (vezi toată discuția)