Buna-ziua!
Urmeaza sa nasc in per 20 ian- 4 feb 2009 si intentionez sa intru in concediu prenatal din 17 dec.a.c. Am 2 intrebari referitoare la acesta lege:
1. Am inteles ca se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului media ultimelor 12 luni (inclusiv venituri din chirii).Intrebarea mea este daca se iau in calcul lunile de venituri pana la intrarea in concediu de ingrijire a copillului sau cele pana la intrarea in concediu prenatal intrucat am incheiat din 1 nov.2008 un contract de inchiriere foarte avantajos si in cazul meu s-ar lua in calcul doar per. 1nov.-17.dec. pt aceste venituri sau s-ar tine cont de ele la calculul indemnizatiei pana la intrarea mea in concediu de ingrijire copil?
2. Cei 85% se aplica la: salariul brut efectiv lucrat, venitul net (total brut- contributii angajat) la care se aplica deducerile , la baza pentru impozitare (venit net- deduceri) sau la salariul net realizat? va multumesc.
Deocamdata nu au aparut normele de aplicare, prin urmare nu se stie ce veniturile care vor fi luate in calculul celor 85%, nici daca e vorba de venitul brut sau net etc.. Mai asteptati putin.