avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea mamelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea mamelor

Buna-ziua!
Urmeaza sa nasc in per 20 ian- 4 feb 2009 si intentionez sa intru in concediu prenatal din 17 dec.a.c. Am 2 intrebari referitoare la acesta lege:

1. Am inteles ca se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului media ultimelor 12 luni (inclusiv venituri din chirii).Intrebarea mea este daca se iau in calcul lunile de venituri pana la intrarea in concediu de ingrijire a copillului sau cele pana la intrarea in concediu prenatal intrucat am incheiat din 1 nov.2008 un contract de inchiriere foarte avantajos si in cazul meu s-ar lua in calcul doar per. 1nov.-17.dec. pt aceste venituri sau s-ar tine cont de ele la calculul indemnizatiei pana la intrarea mea in concediu de ingrijire copil?
2. Cei 85% se aplica la: salariul brut efectiv lucrat, venitul net (total brut- contributii angajat) la care se aplica deducerile , la baza pentru impozitare (venit net- deduceri) sau la salariul net realizat? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters70514 , utilizator 12:48, 18 Noiembrie 2008
Deocamdata nu au aparut normele de aplicare, prin urmare nu se stie ce veniturile care vor fi luate in calculul celor 85%, nici daca e vorba de venitul brut sau net etc.. Mai asteptati putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie maternitate,calcul compensare 15% raj1972 raj1972 Buna ziua, lucrez intr-o institutie de invatamint superior si am 2 intrebari:1) Venitul meu lunar brut conform fluturasului se constituie din salariul de cadru ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate_ calcul indemnizatie maria.maria.29 maria.maria.29 Buna ziua, Imi puteti spune care este formula de calcul a indemnizatiei pentru concediu de maternitate? Din cate am inteles este 85% din venitul brut pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil?! crisstinnaE crisstinnaE Va expun problema mai pe larg: De la 1 iunie 2014 o sa fiu in concediu de prenatal/postanatal( o sa nasc undeva dupa 20 iulie 2014 ) - acest concediu se ... (vezi toată discuția)