avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu maternitate_ Calcul indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu maternitate_ Calcul indemnizatie

Buna ziua,

Imi puteti spune care este formula de calcul a indemnizatiei pentru concediu de maternitate?
Din cate am inteles este 85% din venitul brut pe ultimele 6 luni lucrate (adica zilele lucratoare din ultimele 6 luni).
Ce nu inteleg este de ex in cazul meu, intru in concediu pe 15 martie 2010, ultimele 6 luni lucrate inseamna ce venituri am primit pe lunile sep, oct, nov, dec, ian, feb sau veniturile trecute pe cartea de munca in lunile sept, oct, nov, dec, ian, feb. Precizez ca salariul il iau pe luna trecuta nu pe cea in curs, la data de 10. In acest caz o sa se ia in calcul si venitul primit in martie?

Sper ca am fost cat de cat clara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 16:42, 25 Februarie 2010
Se iau in calcul veniturile brute din statul de salarii pentru 6 luni anterioare deschiderii dreptului, deci inclusiv februarie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas 1 ianuarie 2018 concediu maternal mirelix mirelix Buna ziua, Avand in vedere ca CAS a devenit 25% (prin transferul contributiilor de la angajat la angajator) in loc de 10.5% si ca din indemnizația de ... (vezi toată discuția)
Cum calculez indemnizatia de maternitate? fierarita fierarita In octombrie 2013 pe 25 m-am reangajat la un pfa imediat ce am terminat ccc, acum urmeaza sa intru in concediu de maternitate pentru cel de al doilea copil, pe ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de maternitate..pre si postnatal antonioenche antonioenche Buna ziua.am tot citit despre acest lucru si pare simplu calculul..insa contabila care face statele de plata ale sotiei sustine ca se platesc mai multe dari la ... (vezi toată discuția)