avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chiriasi pentru neplata la termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chiriasi pentru neplata la termen

buna ziua, in urma cu trei luni am incheiat un contract de inchiriere a unui spatiu comercial. in contract este stipulat expres clauza de reziliere neplata in termen a chiriei. in luna aprilie m/a amanat cu plata chiriei circa 30 de zile iar pentru luina mai nu a platiti pana in prezent. incepand cu luna iulie a fost taiata energia electrica pentru o restanta veche a fostului locator (fara nicio legatura cu cel in cauza) iar pentru reconectare am nevoie de ceva documente, lucru ce ar dura cam o luna. am solicitat chiriasului chiria pentru luna mai dar acesta ma tot amana si refuza sa plateasca. intrebarea este pot solicita prin notificare, plata chiriei si parasirea spatiului, motivul fiind clauza de reziliere pentru neplata la timp a chiriei. in caz de refuz am sanse de castig daca ma adresez instantei de judecata ? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: roninn , utilizator 18:00, 8 Iunie 2011
Formulati o notificare si invitatie la conciliere directa, prin care informati chiriasul de neplata chiriei aferenta celor doua luni, si ca in cazul neachitarii acesteia veti proceda la rezilierea contractului. Aceasta notificare si invitatie la conciliere directa reprezinta procedura prealabila - intemeiata pe dispozitiile art. 720 ind. 1 Cod de Procedura Civila - necesara in vederea exercitarii actiunii in instanta, avand ca obiect "pretentii + reziliere contract". La cererea de chemare in judecata, veti atasa aceasta notificare, pe langa contractul de inchiriere si facturile neachitate, iar instanta de judecata va dispune in consecinta. Cu stima.
multumesc mult. invitatia la conciliere am facuto telefonic de cateva ori. am trimis o notificare prin care ii aduc la cunostinta ezilierea contractului si solicit plata chiriei precum si eliberarea spatiului. probabil m/am cam grabit dar m/a deranjat foarte mult atitudinea de aroganta cu care ma trata cand ceream plata chiriei. si eu m/as bucura sa inteleaga si sa stabilim totul pe cale amiabila. multumesc de raspuns.
Notificarea trebuie facuta in scris, pentru a se putea proba in fata instantei afirmatiile pe care le faceti. Astfel, va sfatuiesc sa treceti in notificarea scrisa ca exista o datorie de ...... lei, contravaloarea chiriei neplatite pentru lunile respective si ca in caz de neindeplinirea obligatiilor contractuale, veti rezilia contractul si veti actiona in justitie pentru recuperarea sumei datorate. Cu stima.
chiar azi am primit un telefon de la chirias, in urma notificarii trimise in care s/a adresat cu " sa iti fie rusine, ce hartii imi trimiti tu mie acasa, poti sa mergi la toate tribunalele din lume" tinand cont ca am simtit ca discutia poate degenera am inchis. a insistat am raspuns si din nou acelasi lucru. bineinteles ca am inchis iar. daca as mentiona toate astea, stiu eu, poate intrun proces verbal ar avea ceva valoare in instanta? credeti ca ar mai trebui sa revin cu o alta notificare scrisa? multumes mult pentru rabdare, dar chiar am nevoie de un sfat intru/cat observ ca imi va fii mai greu cu acest gen de oameni.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere silver silver Va rog sa ma ajutati trebuie sa reziliez un contract de chirie, chiriasul ma duce cu vorba nu a platit de 2 luni. Trebuie sa am ceva concret ca au primit ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)