avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere

Va rog sa ma ajutati trebuie sa reziliez un contract de chirie, chiriasul ma duce cu vorba nu a platit de 2 luni. Trebuie sa am ceva concret ca au primit rezilierea contractului. 1 Cu scrisoare de confirmare sau 2 Simpla reziliere dusa la chirias, mai am desigur o probleme contract se tot prelungete de 2 ani acum nu este inregistrat la circa financiara nu am inregistrat pentru ca am stiut ca ei nu vor platii. Chrira este pe persoana juridica.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:37, 28 Aprilie 2009
Rezilierea contractului nu se poate face unilateral deact in conditiile in care clauzele contractuale va permit acest lucru.
In caz contrar va trebui sa ii notificati in sensul intentiei dvs. de a rezilia contractul pentru neandeplinirea obligatiilor contractuale si in caz de refuz sa va adresati instantelor.
In situatia pe care ati expus-o mai sus, trebuie sa faceti notificarea in scris a chiriasului (puteti sa o duceti personal - situatie in care trebuie sa aveti 2 ex., 1 ex. ramane la chirias si pe 1 ex. cereti sa va puna nr. de inregistrare/intrare sau puteti sa o trimiteti cu confirmare de primire )in care trebuie sa mentionati ca daca nu plateste veti fi obligat sa reziliati de drept contractul. De obicei, in contractele de inchiriere este prevazuta clauza expresa ca...... in caz de neplata ...... contractul se reziliaza de drept. Insa, daca chiriasul nu este de acord cu rezilierea aceasta trebuie ceruta in instanta.
cu privire la faptul ca incasati chiria ca si persoana juridica, trebuie sa aveti codul CAEN specific inchirierilor si sa platiti impozitul aferent.
Vedeti ce se scrie in contractul de inchiriere la clauzele de reziliere, ori la cele ce prevad sanctiuni privind neplata chiriei.
Acolo aveti raspunsul.
Altfel ar trebui sa va adresati instatei de judecata.
Aratati contractul unui jurist si acesta va putea sa va indrume.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere - formalitati, sistarea impozitului utilizator35 utilizator35 Buna ziua, In calitate de persoana fizica am inchiriat o camera unei PJ pentru sediu social. In ultima luna nu mi-a mai platit chiria si in contractul de ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial silvia1502 silvia1502 Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere sil123 sil123 cum reziliez un contract de inchiriere,chiriasul nu se prezinta pt rezilierea contractului la fisc (vezi toată discuția)