avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract de inchiriere - formalitati, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract de inchiriere - formalitati, sistarea impozitului

Buna ziua,

In calitate de persoana fizica am inchiriat o camera unei PJ pentru sediu social.
In ultima luna nu mi-a mai platit chiria si in contractul de inchiriere este specificat in felul urmator:
Rezilierea contractului:
a) prezentul contract se reziliaza de plin drept, fara somatie, fara punere in intarziere, fara alte formalitati si fara interventia instantei de judecata, aceasta clauza constituind un pact comisoriu expres:
-in cazul neachitarii de catre chirias a chiriei datorate in termen de 14 zile de la data scadentei stipulate la punctul x din contract;
Si acum intrebarea: in situatia in care termenul de 14 zile de la data scadentei a trecut si chiriasul nu a achitat chiria si nici nu mai reusesc sa iau legatura cu el, contractul de inchiriere se considera automat reziliat sau mai trebuie indeplinite ceva formalitati (notificare, etc.)?
Si a doua intrebare: care este procedura pentru a nu mai plati mai departe la Finante impozit pe chirii? Ce acte ar trebui sa fac/duc pentru Finante? Cum sa fac dovada ca contractul s-a reziliat? Mentionez ca nu reusesc sa mai iau legatura cu chiriasul pentru a semna vreun eventual act.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:45, 25 Martie 2013
Evantual ar fi bine sa ii faceti o notificare in care sa ii aduceti la cunostinta faptul ca, avand in vedere faptul ca a trecut termenul in care va putea face plata, considerati contractul reziliat si cu acea notificare sa mergeti la finante pentru a fi radiat de la plata impozitului.
1-in situatia in care in termenul contractual prevazut ,locatarul nu s-a achitata de obligatia achitarii sumelor convenite,opereaza clauza contractuala respectiv rezilierea contractului de locatiune
2-In calitate de locator solicitati la autoritatea fiscala rezilerea contractului de locatiune pe proprie raspundere -ca urmare a rezilierii acestuia ,prin nechitarea obligatiilor de catre locatar
Multumesc pentru raspunsuri.
Legat de rezilierea contractului cu ce data ar trebui sa fie, cu data de acuma sau cu data de la care nu a mai platit? Sau doar la Finante sa cer sistarea impozitului cu data de la care nu mai este platit?

Multumesc
Incheiati si comunicati locatarului cu mandat de confirmare notificarea rezilierii contractului de locatiune ,ca urmare a neachitariii obligatiilor in termenul contractual stabilit
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere de la circa financiara xemina xemina Buna seara spuneti -mi ,poate propietarul rezilia un contract de inchiriere incheiat pe 5 ani la circa financiara dintre chirias si propietar .Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)