avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Executare silită

incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial

Buna ziua,
puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care expira la 31.12.2011 iar chiriasul(persoana juridica) nu va vrea sa elibereze spatiul,cum procedez?
Il pot da afara oricind de la 01.01.2012 sau ce pot face?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionu roman , utilizator 08:47, 6 Octombrie 2011
vedeti va rog ce clauza de reziliere aveti in contract si care este termenul de notificare al rezilierii unilaterale...
Contractul de inchiriere se incheie pe perioada 01.01.2011 pina la 31.12.2011, putind fi prelungit in continuare,dar tinind cont de conjuncture economica actuala si viitoare.
In situatia in care una din parti nu mai doreste sa continue contractul aflat in derulare,va anunta in scris cealalta parte despre acest lucru cu 1(una) luna inainte. Proprietarul isi rezerva dreptul ca in orice moment al derularii contractului daca considera ca nu se indeplinesc conditiile contractuale sa il rezilieze fara preaviz.In acest timp chiriasul va fi obligat sa efectueze toate reparatiile ce trebuie facute pentru a preda magazinul+anexele asa cum s-au preluat,in buna stare de functionare.
Chiriasul se obliga sa isi achite la zi toate facturile(energieelectrica,gaze,apa,canal,telefon,etc).
In caz de neplata a utilitatilor in termen de maxim 10 zile de la data scadenta a facturii respective , contractul se considera reziliat.
In situatia in care, in termen de 24 ore de la data mai sus mentionata, nu se achita chiria, contractul se considera reziliat, iar chiriasul este obligat sa puna la dispozitie spatiul inchiriat.
In situatia in care spatiul nu se elibereaza imediat, se vor percepe penalitati de 20%pe zi de intarziere, fata de chiria stabilita prin contract.
Asta este scris in contract.
intrebarea este daca locatorul poate sa retina anumite bunuri pana la plata datoriilor?..are locatorul un drept de retentie fata de bunuri ale chiriasului?...multumesc
Si problema este ca de aproape 3 luni aui ntirziat cu plata chiriei(acum au 1 luna neplatita),au datorii la alectricitate,la telefon.
ii notificati cu o luna inainte cu privire la incetarea contractului. Daca nu parasesc imobilul, faceti actiune in evacuare. Nu aveti dreptul sa ii retineti bunurile.

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)