avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de inchiriere

cum reziliez un contract de inchiriere,chiriasul nu se prezinta pt rezilierea contractului la fisc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:04, 15 Iunie 2016
Notificati oficial prin executor judecatoresc sau scrisoare cu valoare, borderou si confirmare primire,locatarul,ca urmare neachitarii obligatiilor contractual asumate=neplata chirie,incepand cu data X ,urmeaza a se rezilia contractul de locatiune
Dupa 15 + 2 zile, prin acelasi mod de comunicare, transmiteti rezilierea contractului
Ulterior promovati in instanta o actiune - cerere de constatare a rezilierii contractului.

NCPC
Art. 1817 C.civ., prevede o altă cauză de încetare a contractului de
locaţiune şi anume rezilierea. Astfel, atunci când, fără justificare, una dintre
părţile contractului de locaţiune nu îşi execută obligaţiile născute din acest
contract, cealaltă parte are dreptul de a rezilia locaţiunea, cu daune-interese, dacă
este cazul, potrivit legii.

Fiind un contract sinalagmatic, locaţiunea este supusă rezilierii pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale, potrivit dreptului comun. Rezilierea trebuie să aibă drept temei neîndeplinirea unei obligaţii principale a contractului (neplata chiriei, folosinţa abuzivă a bunului). Dacă este cazul, odată cu rezilierea, se pot solicita şi daune-interese. In ceea ce priveşte rezilierea contractului de locaţiune sunt aplicabile şi dispoziţiile art. 1552 C.civ., astfel:
(l), când debitorul se află de drept în întârziere ori când acesta nu a executat obliga rezilierea contractului poate avea loc prin notificarea scrisă a debitorului atunci când părţile au convenit astfelţia în termenul fixat prin punerea în întârziere.
(2) declaraţia de reziliere trebuie făcută în termenul de prescripţie prevăzut de lege pentru acţiunea corespunzătoare acestora.
(3) în toate cazurile, rezilierea se înscrie în cartea funciară ori,după caz, în alte registre publice, pentru a fi opozabilă terţilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere - formalitati, sistarea impozitului utilizator35 utilizator35 Buna ziua, In calitate de persoana fizica am inchiriat o camera unei PJ pentru sediu social. In ultima luna nu mi-a mai platit chiria si in contractul de ... (vezi toată discuția)
Chirias nu vrea sa plece criss123 criss123 Buna ziua.detinem un apartament care a facut obiectul unui contract de inchiriere incheiat la anaf.Ulterior am fost nevoiti sa vindem apartamentul,chiriasul a ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere Ioanappreda Ioanappreda Buna dimineata, acum 2 ani am incheiat un contract de inchiriere cu o firma de paza pentru un angajat al firmei, anul trecut am prelungit pentru inca un an, ... (vezi toată discuția)