avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare

Cum ar trebui sa procedez pentru a-mi recupera banii investiti intr-o lucrare ?
Pe scurt: firma pe care o administrez, a semnat un contract de executie lucrari( alimentare cu apa si canal), cu preturi precizate pentru fiecare tip de lucrare.Mi s-a platit o parte din sumele datorate , insa antreprenorul nu isi respecta contractul si nu vrea sa-mi plateasca restul de bani. Antreprenorul a primit banii din partea beneficiarului.Mi-am retras echipa si am sistat lucrarile din nov 2009. Am facut o multime de adrese si comunicari, insa nu am primit decat vorbe printelefon. Ce3 ar trebui sa fac? Care ar fi pasii?
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 10:52, 19 Aprilie 2010
Daca aveti contract de prestari servicii, facturi semnate si neachitate, adica creante certe, exigibile si lichide, puteti sa il actionati in instanta in baza OUG 119/2007.
In cazul in care nu aveti facturi semnate si neachitate, il actionati in instanta pe drept comun, cu plata taxelor judiciare de timbru calculate la valoarea pretentiilor, dupa parcurgerea in prealabil a procedurii de conciliere directa.
Inteleg ca este vorba de o subcontractare, lucrarile de executie retele apa/canal au la origine un contract cu o institutie publica, contract atribuit printr-o procedura de achizitie publica.
Daca este corect, atunci cu siguranta trebuia sa existe acordul subcontractarii dat de catre autoritatea contractanta, respectiv beneficiar in plus ar fi trebuit sa aveti un contract avizat de aceasta.
Puteti solicita printr-o procedura rapida in instanta ( procedura ordonantei de plata sau a somatiei de plata) efectuarea platii pentru lucrarile efectuate in confrmitate cu prevederile contractului (fiind indicate clauzele in care se poate solicita plata) fie direct de la beneficiar daca acesta cunostea subcontractarea sau de la cei cu care ati semnat executia de lucrari.
In paralel puteti formula o actiune in peretentii pentru recuperarea prejudiciului cauzat pentru neexecutarea obligatiei de plata.Oricum trebuie studiat contractul pentru luarea unei decizii corecte si a unui demers eficient.
Daca nu aveti cunostinte de specialitate va recomand sa angajati un avocat.
Succes!!!
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala- fara actiune in dreptul comun Minodora Sorian Minodora Sorian Am inaintat o ordonanta presedintiala in baza art.581 Cod civil raportat la OUG 34/2006 privind achizitiile publice. Am solicitat suspendarea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta in lipsa de contract ContSters15310 ContSters15310 Am executat niste lucrari de constructii speciale sub antrepriza dar antreprenorul general pentru diverse motive a refuzat sa semneze un contract si surpriza ... (vezi toată discuția)
Declararea de subcontractori/prestatori Mar260253 Mar260253 Firmei MC ii este atribuit un contract finantat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii ... (vezi toată discuția)