avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate carmen nicolae

Activitate carmen nicolae

Răspuns la discuția chirias in casa retrocedata
Stimata doamna consultant, va multumesc din tot sufletul pentru toate precizarile si sfaturile extrem de concise si la obiect. Carmen Nicolae
Răspuns la discuția chirias in casa retrocedata
Stimate domn(doamna), imi cer o mie de scuze dar nu am timp sa va raspund in aceasta seara. Dar va promit ca va voi raspunda maine dupa-amiaza. Va multumesc ca ati manifestat interes fata de problema mea si va voi ajuta cu tot ce pot din experienta mea ptr ca stiu foarte bine cum e sa nu te invete nimeni nimic sau sa-ti intinda nimeni o mana de ajutor. O seara buna!
Carmen Nicolae
Răspuns la discuția chirias in casa retrocedata
Contractul de inchiriere pe care l-am avut cu statul roman a incetat cand a fost retrocedata locuinta. Din anul 2001 am facut contracte de inchiriere cu durata de cate 1 an fiecare cu actualul prorietar al imobilului, ultimul dintre acestea urmand sa inceteze la 31 martie 2009. Ceea ce doresc eu de fapt este sa obtin o dovada legala ca nu parasesc imobilul de bunavoie ci obligata de circumstante si de proprietar, dovada care se poate obtine din cate am inteles doar in urma unui proces civil in urma caruia sa primesc un ordin judecatoresc de evacuare silita, lucru cu care proprietarul nu este de acord ptr. ca " ar dura prea mult" si el nu mai e dispus sa astepte. Va rog dati-mi o parere avizata despre ce ar trebui sa fac in mod concret. MULTUMESC!
Răspuns la discuția chirias in casa retrocedata
Inteleg ca imi poate pune in vedere, dar poate recurge la o actiune de evacuare in forta fara sa apeleze la o actiune in judecata?
Locuiesc intr-o casa ce a fost retrocedata si care fusese expropriata in baza dec.223/74. Retrocedarea a avut temei juridic in contextul in care fostul proprietar nu a achitat-o integral inainte de imigrarea in SUAin 1983-84? Acum el nu mai doreste sa-mi inchirieze locuinta si vrea sa plec de buna voie. Ce se intimpla daca refuz?Ma poate forta sa parasec locuinta fara ca el sa obtina un ordin judecatoresc in acest sens? Legea 1/2009 ma poate proteja chiar daca eu nu am apucat sa cumpar acest imobil, desi locuiesc la aceasta adresa din 1990. In 1996 la intrarea in vigoare alegii 112 situatia juridica a apart. era neclara din pct de vedere juridic in sensul ca fostul asa-zis proprietar se judeca cu statul , iar la finalizarea litigiului a dobindit proprietatea.