Desi vad ca nu s-a mai discutat de ceva timp pe aceasta problema, as dori sa prezint eu una asemanatoare. Am achizitionat din Germania un autoturism care a fost inmatriculat in Spania, mi s-au emis documentele de radiere din spania- barcelona si cartea in original a masinii. In Romania am efectuat autentificarea RAR, mi s-a eliberat respectivul document de autencitate cu mentiunea "doc. inmatriculare nu se poate verifica" RAR-ul motivand aceasta prin lipsa unor elemente actuale de secretizare pe respectivul document din anul 2001(anul inmatricularii la Barcelona). Dupa ce am platit taxa de prima inmatriculare si am reusit intocmirea dosarului in vederea inmatricularii Politia - serviciul inmatriculari refuza sa elibereze certificatul de inmatriculare motivand ca necesita verificari suplimentare(e normal daca asa este procedura...) dar pentru a putea circula cu autoturismul imi impune ridicarea lunara a numerelor provizorii pe care trebuie sa le platesc(aprox 65 ron lunar, si nu am dreptul de a circula in afara tarii). Situatia se perpetueaza de aprox 3 luni in care politia spune ca nu au un raspuns de la barcelona. Intrebarea in aceasta situatie este: care sunt mijloacele legale prin care pot determina definitivarea respectivelor cercetari si eliberarea certificatului de inmatriculare, avand in vedere ca fiind de buna credinta am achitat toate taxele si impozitele catre statul roman si catre MIRA...
Imi cer scuze pentru "povestea" destul de stufoasa si va multumesc anticipat!