Multumesc pentru raspuns. La mine in asociatie este un dezastru total. Fosta administratie a delapidat 2 miliarde vechi (iar noi ne-am prins de curand) , nu a existat cenzor pana acum o luna , avem calculate penalizari doar de la mijlocul anului 2008 cand s-a vazut ca nu este de glumit cu procesul. Pot spune ca este haos... Si vine aceasta executare silita pe facturi de penalitati. Pot presupune ca daca administratia ar fi platit la societatea care furnizeaza caldura si apa calda si nu ar fi furat o parte din bani , poate nu eram dati in judecata sau penalizarile ar fi fost mai mici. Pot presupune, doar.... Mie mi se pare injusta hotararea de a lua soldul de la penalizare la septembrie 2010 , sa aplici un procent si sa zici ca aceasta este unica solutie pentru executarea silita din 2007. Mi-am tot framantat mintea cum ar trebui facut , mai ales ca sumele de plata pentru apa canal si cheltuieli administrative sunt incomparabil mai mici decat cele de caldura si apa calda. Ma framanta acest lucru pentru ca pe langa faptul ca sunt in situatia prezentata in mesajul anterior , am fost de acord sa devin cenzorul asociatiei. De studii nu ma pot plange, sunt suficiente pentru aceasta functie , competentele sunt in domeniul financiar-contabil. Ma tot intreb cum trebuie facut , cu documentele existente , pentru a fi in regula si a nu face discriminari exagerate si altor proprietari care sunt in situatia mea. Faptul ca faci parte dintr-o asociatie te solidarizeaza si cu problemele ei . Dar sa vedem si in ce masura....Va dati seama , suntem intr-un tavalug de probleme financiare cu foarte , foarte multe zerouri . Comitetul hotaraste , administratia executa iar cenzorul scoate castane din foc cu mana. #-o
Dar ce spuneti de faptul ca la asociatia mea , cota parte indiviza e reprezentata de numarul de camere? Ai 2, inmulteste cu 2 , ai 3...tot asa. O zi buna!
Buna ziua. In aceeasi situatie sunt si eu... Am centrala din septembrie 2003 , asociatia este executata silit pentru penalitati neachitate in perioada august 2005-iunie 2007 .... in total , cu tot cu executor , avem de plata 160000 lei. Ok. Eu am la intretinere o penalizare facuta pentru neplata la timp a debitului la apa, salarii, administratie etc. Si s-a luat hotararea: se aplica un procent la toti cei care au penalizari la septembrie 2010. Eu cum pot sa fiu de acord? Da, voi plati o cota atunci cand vom fi executati de "fabrica de apa". Ramane acelasi raspuns?