Deci,inteleg ca trebuie sa introduc actiune de tagada de patarnitate in paralel cu divortul.
Tatal fiind minor,poate veni pentru a-si recunoaste copilul?
Sotia ar putea avea cumva probleme in aceasta situatie cu justitia care s-ar putea autosesiza pt relatii cu un minor?
O alta situatie,in caz ca ar avea probleme.
As putea lasa lucurile asa cum sunt,sa astept sa faca 18 ani tatal,abia atunci sa deschid actiunea de tagada a paternitatii...asta pentru a nu avea probleme sotia.
In cat timp de la nastrerea copilului se poate deschide o actiune de tagada?
Numai problemele astea imi trebuiesc acum...:(
Va multumesc pentru raspunsuri.
Am discutat cu sotia,si ar vrea sa puna copilul pe numele tatalui natural.
Cum se poate face acest lucru in situatia noastra?
Se poate face aceasta chiar daca el e minor?
Va multumesc.
Buna ziua.Am sa va expun pe scurt situatia in care ma aflu.
Sotia mea are in aprilie un an de cand a plecat de acasa,deschizand un proces de divort dupa o luna de la plecare.Avem o fetita de 9 ani,fetita a mers cu ea.
Motivul divortului-nepotrivire de caracter.
Sotia are 35 ani.In acest timp si-a facut un prieten care are 17 ani...In ianuarie procesul s-a suspendat din cauza neglijentei sotiei de a se prezenta la termenele de judecata.
Astazi m-a sunat si mi-a zis ca i-a iesit un test de sarcina pozitiv,si e foarte bucuroasa,vrea sa pastreze copilul.
Cu siguranta eu nu pot fi tatal copilului.Tatal lui este tanarul cu care are relatia de care v-am zis.
Intrebari.
1.Ce as putea face pentru a nega paternitatea copilului.
2.Este motiv de divort situatia care e prezentata?
3.Ce sanse as avea pentru a primi custodia fetitei mele.
4.Care e urmatorul pas pe care ar trebui sa-l fac?
5.daca tatal este minor,avand sub 18 ani cum va fi privita situatia lui ca tata.
Nu stiu daca am fost coerent.Daca aveti nelamuriri va rog sa-mi cereti si vi le dau.
Va multumesc de ajutor.