r.gabi a scris:
1.Dupa nasterea minorului daca tatal biologic nu cere stabilirea paternitatii fata de acesta(hotararea putand constitui proba in divort),dvs.aveti dreptul sa contestati paternitatea.
Asta se invata la cursurile de mediere???
Daca nu cunoasteti o boaba de dreptul familiei, macar abtineti-va.
Copilul ce se va naste va avea ca tata pe SOTUL mamei, adica pe dvs. dle. @eucristi74.
Pentru ca acest copil sa poata fi RECUNOSCUT de tatal sau adevarat trebuie ca mai intai sa se fi pronunt o hotarare judecatoresca de admitere a actiunii de TAGADA de paternitate (tagada! si nu contestare dle. r gabi, termenii acestia nu pot fi folositi cum se nimereste).
Actiunea in tagada de paternitate poate fi pornita de mama ori de dvs. dle@ eucrsti74 (si e total independenta de actiunea de divort). Chiar daca intre timp divortati, copilul acesta fiind CONCEPUT in timpul casatoriei tot al dvs. se cheama ca este. Divortul pana la nastere nu schimba nimic. Solutia nu poate fi decat o hotarare judecatoresca de admitere a unei actiuni in tagada de paternitate.
NUMAI dupa pronuntarea acestei actiuni tatal natural poate sa recunoasca acest copil sau, daca nu o face, mama poate porni o actiune in stabilire de paternitate. (deci dle @r. gabi actiunea in stabilire de paternitate nu o face barbatul, ci mama impotriva tatalui prezumtiv ce ar fi trebuit sa faca recunoasterea dar nu o face).
Fara o hotarare judecatoreasca de tagada nu se poate face recunosterea pentru ca numai un copil din afara casatoriei poate fi recunoscut, ori acest copil este conceput in timpul unei casatorii, deci, pana una alta, are statut de copil din casatorie. Trebuie sa piarda acest statut pentru a putea fi recunoscut, altminteri recunosterea nu are nici o valoare.